StoryEditorOCM
SportXXL FOTO LJETNA LIGA

Pogledajte kako je sinoć bilo u polufinalu i ne zaboravite večeras doći na finale: Jadera Talvi vs Sfinga Stafford!

Piše Dražen Žura
9. kolovoza 2020. - 14:06
SC Višnjik. Polufinalne utakmice Ljetne košarkaške lige, Jadera Talvi protiv Voštarnice te Smiljevac protiv Sfinge. Na fotografiji: Jadera Talvi - Voštarnica.Luka Gerlanc/Cropix

Veliko finale Ljetne košarkaške lige doista će donijeti okršaj dvije iznimno kvalitetne momčad, na jednoj strani će biti Jadera Talvi putovanja, nasuprot njih Sfinga Staffordi.

U polufinalnim dvobojima praktički se do posljednje sekunde nije znalo tko će uzeti pobjedu jer je Voštarnica napravila preokret i odvela ogled u zanimljivu završnicu. Malo im je nedostajalo za slavlje i da ispale kompletan arsenal pirotehnike. Staffordi su također dugo bili u minusu, onda su zagrizli i Smiljevac odmaknuli od finala.

- Više smo nego zadovoljni kako se odvijala liga, jer svi znaju u kojim se uvjetima igralo, mislim pritom na epidemiološku situaciju, međutim, nama je važno, kako sam to nekoliko puta već ponovio: "Nitko nije otišao manje zdrav nego što je došao, ili igrati ili gledati". Malo nas je poremetila kiša, jer je polufinale bilo planirano za petak, međutim, pljusak se spustio nad igralište upravo u trenutku kad se podbacivala lopta, pa smo radi sigurnosti igrača sve odgodili za subotu, odnosno, nedjelju, uvjereni da će se moći uživati u pravoj sportskoj borbi – kazao je Tomislav Kabić jedan od organizatora lige.

Polufinalna priča nas je odvela do Pankracija Baraća, bivšeg igrača Zadra koji je nositelj naslova prvaka Hrvatske. Pani, kako ga zovu zadarski navijači, igrao je u momčadi Jadera Talvi putovanja koja je izborila finale...

- Odlično ozračje, pravo zadarsko i to me veseli ujedno podsjeća na vrijeme provedeno u momčadi Zadra. Veseli me i činjenica što je na tribinama publika zagrijana, moji suigrači i suparnici jednako tako. Uglavnom dobra stvar za opuštanje, kazao je Barać, s kojim je u istoj ekipi bio i Marki Blaslov, također svojedobno igrač Zadra i Borik–Puntamike. Njemu nije smetala ni činjenica da je s 46 godina, koliko nam je poznato bio najstariji sudionik.

- Imao sam na trenutke bljeskove, koristio i ogromno iskustvo, međutim, drago mi je što su mladi u pravom trenutku uskakali i davali ton našoj igri – kazao je Blaslov.

Zanimljivost se da se u polufinalnom ogledu između Sfinga Stafforda i Smiljevca, na klupi potonjih kao "tehniko" nalazio Dominic Gilbert, igrač Zadra.

- Ovo se samo u Zadru može doživjeti i osjetiti koliko ljudi vole košarku. Doista, drago mi je što sam bio dio ove priče koja ima odlične temelje i ne treba dvojiti hoće li nastaviti ovim putem – kazao je Gilbert.

FINALE

U utakmici za treće mjesto s početkom u 19.30 sati igraju Smiljevac i Voštarnica, dok će se finale između Jadera Talvi putovanja i Sfinga Stafforda igrati od 21.30 sati.

26. travanj 2024 21:23