StoryEditorOCM
SportFINALE LJETNE LIGE

Staffordi zasluženo slavili! Zvijezda večeri 13-godišnji Antonio Popović: za minutu i 36 sekunda gađao trice 3/3!

Piše Dražen Žura
10. kolovoza 2020. - 10:52
Finalna utakmica Ljetne kosarkaske lige izmedju KK Jadera Talvi i KK Sfinga. Na fotografiji: slavlje Sfinge.  Luka Gerlanc/Cropix

Momčad Sfinga Stafforda moćno je prošla kroz finale Ljetne košarkaške lige u kojem su na drugoj strani imali jednako snažnog suparnika, Jadera Talvi putovanja, međutim, pehar i zlatna odličja otišli su u njihovu "vitrinu"! 

Ne može se govoriti o spektakularnoj igri. Međutim, organizacija Stafforda, jednako u obrani i napadu imala je više tečnosti nego kod suparnika. Publika koja se dobro "načičkala" na tribinama znala je pozdraviti svaki dobar potez, ali nije bilo organiziranih skupina koje su stale uz jednu ili drugu momčad. 

Uglavnom, priča je bila pitka i liga je polučila ono što je htjela: Sport i zabava! Jer, onoga trenutka čim je sudac svirao kraj iznad Višnjika se ukazao impozantan vatromet koji odgovor imao i na terenu, slavili su Staffordi.

- Ne znam kako bih vam opisao osjećaje koje nosim u sebi, jer smo se lani prvi put pojavili, zapravo, sjedili na kavi i rekli idemo se prijaviti. Odmah smo se nazvali "srebrni", svjesni da u prvom koraku nećemo napraviti previše, međutim, dogurali smo do finala gdje smo poraženi od Bokanjca. Ove sezone, uvod je bio sličan, dakle staro dobro društvo uz piće, opet je pao dogovor, ali smo dali drugo "kodno ime", dakle "zlatni”. I bijaše tako! Prava smo klapa, svakog od njih slobodno mogu odabrati za kuma na vjenčanju – zaključio je Mate Martinović, kapetan Sfinga Stafforda.

Dodjela odličja i priznanja odvijala se uz nazočnost zadarskih mažoretkinja, protokol se provodio upravo prema ranijim najavama, naime, Dominik Mavra uručio je odličja, dok je Dominic Gilbert, obojica igrači KK Zadar, čime je cijela priča okrunjena!

U ogledu za treće mjesto Smiljevac nije imao previše milosti za Voštarnica, koja je za razliku od večer prije bila nekako prazna. Šlag na tortu bio je ulazak u igru trinaestogodišnjeg Antonija Popovića koji je točno u minutu i trideset i šest sekunda uspio ubaciti tri "trice" iz jednako toliko pokušaja. Salve oduševljenja i pljesak otišli su na njegovu adresu, praktički je ispao junak večeri!

REZULTATI

Finale

Sfinga Staffordi – Jadera Talvi putovanja  65:53 (15:7, 15:10, 17:23, 18:13).

Utakmica za treće mjesto: 

Voštanica – Smiljevac 51:79 (17:30, 10:6, 12:12, 12:31).

Pobjednička momčad, Sfinga Staffordi: Ivan Kaica, Karlo Ljubičić, Filip Škrinjarić, Paolo Ivanov, Mate Martinović, Šime Klapan, Filip Tušek, Ivan Galić, Filip Mileta, Jakov Škrtić, Toni Kolanović.

24. travanj 2024 22:24