StoryEditorOCM
SportSUTRA NA VIŠNJIK STIŽU KOŠARKAŠI ŠIBENIKA

Nazor: Oduvijek navijam za Mira Jurića, ali ne na ovoj utakmici!

17. prosinca 2018. - 14:39
zadar_cibona52-120518

Svoju seriju utakmica koje praktički igraju skoro pa svaki dan košarkaši Zadra nastavlju susjedskim derbijem protiv Šibenika. Zadrani su regionalnoj ABA ligi stigli do prve ovosezonske domaće pobjede kroz ogled s Igokeom, dok su u HT Premijer ligi, nepunih dvadesetčetiri sata kasnije bilo bolji od Škrljeva, nakon rezultatski posve tijesne utakmice. To je iza njih, u kratkom razdoblju su morali prikupiti energiju kako bi spremno dočekali Šibenčane.

- Kada bih morao ocijeniti dosadašnji rad prijatelja i kolege Mira Jurića na klupi Šibenika, bilo bi mi jako teško jer bih bio prilično subjektivan. Kao košarkaš je bio strašan. Sjećam ga se još kao dijete kad je igrao za prvu ekipu Splita. Koliko mi je žao što nije taj veliki talenat ispoljio kao igrač, toliko bih mu želio da se sad dokaže kao trener. Na neki način sam i njegov navijač, ali naravno, ne i na ovoj utakmici - veli Ante Nazor, trener Zadra. Ne samo o Juriću, prvi čovjek na zadarskoj klupi biranim riječima se osvrnuo na šibensku momčad koja je uvijek znala praviti probleme, bilo u Jazinama ili pak na Višnjiku. Zadar im nekako dođe kao dodatno nadahnuće, što je krajnje sportsko razmišljanje s Baldekina.

-Izuzetno respektiram ovog protivnika. Pokazali su dobre igre ove sezone. Primjerice, pobijedili su Cedevitu na domaćem terenu, a sada su svladali i Bosco koji je jako nezgodna ekipa. U pozitivnom su ritmu i sigurno je kako u Zadar dolaze napraviti nam što veće probleme. Utakmica ima i posebnu draž i šušur i oko terena. Dosta toga na ovom dvoboju pitat će se nas. Moramo biti spremni, koncentrirani i borbeni jer svaka ovakva utakmica krije određene zamke. Trebamo nametnuti naš ritam i moramo imati odgovor na sve njihove pokušaje. Očekujem dobru utakmicu i kvalitetnu partiju - zbori Nazor koji nije propustio zahvaliti Šibenčanima što su imali razumijevanja glede odigravanja termina utakmice.

Jer, prema birokratima iz Hrvatskog košarkaškog saveza koji nikako ne priznaju ABA ligu, samim time ni naše klubove Zadar, Cibonu i Cedevitu, spomenuti klubovi bi praktički trebali igrati "u autobusu". Srećom, međusobnim dogovorom dvaju klubova, robovanje principima, odnosno, negiranjem prvenstva, u ovom slučaju ABA lige, kroz kojeg naši klubovi mogu u elitna europska natjecanja, problem biva podnošljiviji.

-Bili su korektni i stavili su košarku na prvo mjesto, a ne neke knjiško-administrativne pamflete pa onda riskiramo da se netko ozlijedi. Dobro je rekao i trener Cibone Ivan Velić riskiramo da netko u pustim kilometrima strada na cesti. Zbog tog poteza kapa do poda mojim prijateljima iz Šibenika - zaključio je Nazor.

U duhu dobrih klupskih odnosa za očekivati je da se takvo ozračje dogodi i na tribinama, gdje će se na suprotnim stranama naći navijači obje momčadi.

Utakmica se igra u utorak s početkom u 19 sati.

 

Navijači na prvom mjestu

 

Gospodin Ante Zorić pretplatnik je od 1971. godine, a ove je godine zbog operacije bio spriječen da dođe po svoju godišnju ulaznicu na početku sezone.
Košarkaški klub Zadar saznavši tu informaciju dodijelio je gdinu. Zoriću pretplatu kao znak zahvalnosti za vjernost i podršku koju godinama pruža klubu. Direktor kluba Željko Žilavec poručio je:

-Kada smo čuli ovu vijest nismo dvojili ni trenutka i ovo je jedna mala gesta koju smo mogli napraviti za naše vjerne pratitelje kluba.

 

Kadeti Zadra prvaci Dalmacije

 

Kadetska momčad Zadra, osvojila je naslov prvaka Dalmacije, nakon što su u finalu rezultatom 96:86, svladili "žute nade" igrače Splita.

Sastav: Toni Vidov, Tomislav Mihael Buljan, Karlo Kovačević, Romano Surać, Toni Vanjak, Lovre Stanović, Josip Tomić, Duje Brala, Domagoj Horvat, Maksim Matulina, Mikolaj Klimontowicz, Lovre Klarić, Krševan Klarica, Šime Mrkić, Marko Viduka . Trener: Marko Selin.

 

 

 

 

05. svibanj 2024 02:01