StoryEditorOCM
SportNOVA STANICA

Mladi zadarski košarkaš Vito Perković odlazi u Ameriku! O transferu najviše zna mama Lidija, otkrila nam je sve detalje

Piše D. Žura
7. srpnja 2023. - 18:54

Vito Perković, mladi Zadranin koji je s reprezentacijom Hrvatske u uzrastu U-18 na pripremnom turniru u Francuskoj, u mjestu Bellegarde, na kojem još uz domaćina sudjeluju Španjolska i Izrael, odlučio je napustiti KK Zadar. Izbor je pao na Ameriku, njegovo novo odredište je Dream City Christian Academy u Phoenixu. Nismo uspjeli stupiti u kontakt s Vitom, međutim, na naš poziv srdačno se javila njegova majka Lidija koja o „transferu” zna najviše.

- Voljela bih da je Vito s vama mogao podijeliti odluku koja je u velikoj mjeri njegova, međutim, sve smo radili zajedno, promišljali o svemu. Jer, ulazak u neku novu priču, osobito u ovu košarkašku zahtjeva dobru vagu – uvodno će gospođa Lidija Hržina koja pak ne krije zadovoljstvo što će svoje košarkaško sazrijevanje njezin sin imati u postojbini ovoga sporta.

Mnogi su zasigurno upoznati s činjenicom kako je Vitin otac Jasmin neko vrijeme igrao u Zadru, Jazine su bile njegov dom. Nedvojbeno, želja i Perkovića juniora, išla je u smjeru ostanka u Zadru, ali se „ kockice” nisu posložile prema očekivanjima i Amerika se pokazala kao nova stranica....

- Istina, bilo je i drugih opcija, konkretno europskih klubova, u konačnici došlo se do zaključka kako je DCA Phoenix destinacija na kojoj će imati izvrsne uvjete za rad i košarkaški napredak. Još jedan detalj je bio jako bitan, naime, Vito će igrati u NIBC ligi koju uglavnom prate „ skauti” najboljih američkih sveučilišta. Isto tako kroz sezonu se igraju i brojni turniri tako da mu igranja neće nedostajati. O stručnom kadru nema potrebe trošiti riječ, jer svi dobro znamo koliko se kod njih pridaje pozornost razvoju mladih igrača. Svima skupa nam je bitno da odlazi u jednu zdravu sredinu, na koncu dobio je i stipendiju, tako da doista možemo biti zadovoljni - zaključila je mama Lidija.

05. lipanj 2024 11:45