StoryEditorOCM
SportSENZACIJA U BAKUU

Hrvatska ovako nešto ne pamti: imamo još jednu zlatnu medalju i novog svjetskog prvaka u taekwondou

Piše Vedran Božičević/SN
3. lipnja 2023. - 19:50

Još jedan veliki dan za hrvatski taekwondo i hrvatski sport! Senzacionalni Marko Golubić, 22-godišnji član zagrebačkog Metalca, osvojio je zlato u kategoriji do 74 kilograma pretposljednjeg dana Svjetskog prvenstva u Bakuu. Imao je Marko dobrih rezultata u dosadašnjoj karijeri, ali malo tko bi se bio spreman kladiti na ovakav rasplet - pišu Sportske novosti.

Nezaustavljivi su hrvatski predstavnici ovih dana u glavnom azerbajdžanskom gradu. Nakon zlata i obranjenog naslova Lene Stojković, srebra Ivana Šapine, te bronci Matee Jelić i Brune Duvančić, sve odreda članova splitskog Marjana, u subotu smo eto dočekali i odličje koje nosi zagrebački potpis. I to ono najsjajnije. Peto u povijesti za Hrvatsku na svjetskim prvenstvima.

Nikad Hrvatska na svjetskoj smotri nije osvojila toliki broj medalja, a Golubiću je ovo prvo veliko seniorsko odličje u karijeri. U čak tri navrata na najvećim natjecanjima zapinjao je u četvrtfinalu, ostajao korak do postolja. Dvaput je ostao bez plasmana u polufinale na europskim prvenstvima, a lani je poražen u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Guadalajari. Tada je bolji od njega s 2-1 bio srpski predstavnik Stefan Takov. Isti taj Takov bio je suparnik Marku u subotnjem finalu, a naš je borac dočekao "slatku osvetu" u najvećem meču karijere.

Uporni Marko učio je iz prethodnih poraza na najvećim natjecanjima, strpljivo čekao svoju priliku i dočekao je u Azerbajdžanu. Dočekao je najveći dan u karijeri, dan koji će pamtiti do kraja života.

26. travanj 2024 11:06