StoryEditorOCM

Nove medalje za splitski Marjan! Pola odličja za Hrvatsku s Europskih igara, stiže u ‘najsportskiji grad na svitu‘

Piše Iva Majić
26. lipnja 2023. - 20:54

Taekwondo klub Marjan "razvalio" je Europske igre u Krakovu i Malopoljskoj regiji, jer ukupno pet odličja stiže u splitski klub. Danas su završene sve borbe u ovom sportu, koji je za Hrvatsku osigurao nevjerojatnih sedam od 10 medalja na ovim igrama.

A matematika je jasna... Čak pola odličja za našu državu, pripada "najsportskijem gradu na svitu".

Danas je prvo do bronce stigao Paško Božić u kategoriji +87 kilograma, koji je slavio u borbi protiv Ukrajinca Andrii Harbara.

- Taktika za svaku moju borbu je ista, uzeti protivnicima prostor i imati dobru reakciju. Vitrina s broncama mi je nekako već krcata, a nadam se da ću sada krenuti i na blistavija odličja, zaključio je Božić.

image

Paško Božić

HOO

Nakon njega, Ivan Šapina osvojio je zlato u kategoriji do 87 kilograma, a u finalu je bio bolji od Slovenca Patrika Divkovića, te tako osigurao treće najsjajnije odličje za "Marjan".

- Jako je slatko ovo zlato, jer ove godine nam je cilj skupiti bodove za Olimpijske igre u Parizu, a ovih 40 bodova će doprinijeti tome. 

Šapina je danas kao prvi nositelj bio slobodan u prvom kolu, a tri borbe koje je imao, ostavlja dojam kako ih je rutinski odradio.

- Moglo bi se reći, ali bilo je teških trenutaka, a bitno da je zlato tu. Trener je dobro složio taktiku protiv Slovenca s kojim sam se već često borio.

image
Duje Klaric/Cropix

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija je jučer imala poprilično loš dan, jer od šest prilika za odličje, naši predstavnici nisu uspjeli doći ni do jedne. Međutim, nakon kiše dolazi sunce, pa je tako i nakon jedne nesretne nedjelje, stigla nova berba medalja. Dva odličja su za Hrvatsku osigurali Božić i Šapina iz Marjana, a do treće medalje (bronca), došla je Nika Klepac u kategoriji do 73 kilograma. 

Medalje za Taekwondo klub Marjan na Europskim igrama

Lena Stojković (-46 kg), zlato

Ivana Duvančić (-53 kg), zlato

Lovre Brečić (-63 kg), srebro

Paško Božić (+87 kg), bronca

Ivan Šapina (-87 kg), zlato

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 19:21