StoryEditorOCM
SportNEVIDLJIVI SPLIĆANI

Fotoreport: Zadar je večeras na Višnjiku ‘masno‘ naplatio nedavni poraz od Splita!

Piše Dražen Žura
12. studenog 2020. - 20:03

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić". Bez gledatelja. Zadar – Split 88:61 (17 :8,23:15,23:28,25:10).

Suci: Luka Kardum, Bojan Kruljac i Marko Mustapić (Zagreb).

ZADAR: Carter(19), Paponja, Brala(14), Vujičić(2), Vuković(11), Bursać(4), Junaković(7), Mavra(10), Onuaku(9), Planinić(9), Gilbert(3).

SPLIT: Perković(1), Rebić(3), Perasović(4), Kedžo(4), Đoković(13), Marčinković(2), Šarić, Bajo(10), Čampara(4), Vranković(11), Luković(7), Mesiček(2).

Zadar je "masno" naplatio nedavni poraz od Splita, kojeg se ovoga puta u Višnjiku vidjelo najviše pet minuta, dok su ostalo vrijeme, malo je kazati bili nevidljivi. Nema potrebe dodatno opisivati kako su igrali, nego samo ponoviti Kedžino razmišljanje, kako se nakon Cibone ne treba previše zanositi već spustiti na zemlju. Učinio je to Zadar! 

Inače, zadarsko otvaranje bijaše kao iz snova, jer Splićani nisu ni trepnuli već su bili u debelom zaostatku, 11:0, uz dodatak kako su nulu pobrisali tek ubačajem Vrankovića u petoj minuti ogleda. Sve je krenulo zakucavanjem Onuakua, potom tricom Cartera, onda je mladi Brala bio siguran s crte slobodnih bacanja, potom i za dva poena.

Onda je opet Onuaku izmamio uzdahe, jer je novo "kucanje" bilo razorno. Uspio se Split, koševima Lukovića i Marčinkovića "dobaciti" do osam poena u prvoj dionici. Činilo se kako će gosti poenima Đokovića krenuti u svom stilu, međutim, naletjeli su na pet Planinićevih poena dva plus tri. 

Pokušali su do zraka doći tricom Čampare, ali ih je brzo stigao Mavrin odgovor na isti način. Gilbert je dobro odradido jednu kontru, Mesiček je "popio" prekršaj i tehnučku pogrešku, dovoljno za opasno kažnjavanje, koje je uslijedilo nešto kasnije, Onuaku se dobro snašao i zabio za 38:20.

Snašao se prije toga i Vranković, na isteku druge četvrtine i Bajo. Zadrani su na odmor odnijeli sedamnaest poena viška!  I tu nije bio kraj jer su Zadrani podignuli napadačke akcije, sve je polazilo iz ruku Cratera  i završavalo, pa je i prednost rasla velikom brzinom. Potom je Brala zabio za tri poena, dva je dodao Bursać.

Zadar je stigao na više nego zavidnih 24 plus i  činilo se kako je priča posve gotova. Ali tako nisu mislili žilavi splitski junaci, jurnuli su na sve ili ništa, napravili seriju 10:1 u kojoj se iskazao Đoković, servirao je pet poena. Uzvratio je kratko također tricom Brala, međutim, nije se Đoković predavao, spustio je svoju momčad na svega  minus 12, što je donijelo veliku mjeru optimizma uoči zadnje dionice, jer je Đoković s tri poena zaključio treću.

Onoga trenutka kad je  najvreliji "žuti" zaradio pet osobnu, kao da su ostali spustili ruke i prebacili ih preko konopa. O tome svjedoči i zadarska lagana plovidba prema pobjedi, jer su Mavra, Vuković, Planinić i Junaković četiri minute prije kraja posve "ubonacali" utakmicu.  

26. travanj 2024 05:59