StoryEditorOCM
Košarkafavbet premijer liga

Split teže od očekivanog došao do pobjede protiv zadnje momčadi prvenstva

Piše David Kapetanović
3. ožujka 2024. - 13:44

Košarkaši Splita pobijedili su u Zagrebu zadnju momčad prvenstva Bosco sa 77:91 (26:15, 17:38, 17:25, 17:13). Na kraju uvjerljiva pobjeda Splita, ali "žuti" su do neke osjetnije prednosti stigli tek samim krajem treće četvrtine kada su riješili utakmicu serijom 16:3. Domaćini su prednost protiv uspavanog Splita držali sve do kraja prvog poluvremena. Ali, iskustvo i kvaliteta su u nastavku došli do izražaja i Split je prekinuo niz od četiri utakmice bez pobjede. Najbolji kod "žutih" bio je Perkušić koji je u 22 minute provedene na parketu upisao 24 poena. Kod domaćina, Akrap je bio najbolji sa 17 poena.

Nije Split u potpunosti ozbiljno ušao u utakmicu, valjda je ovaj raniji nedjeljni termin ostavio igrače "žutih" malo uspavanima. Bosco je hrabro ušao u susret, služio je domaćine šut iz igre u početnim minutama. Iskoristili su nered u obrani Splita i brzo stvorili vodstvo. Nitko nije očekivao da će posljednja momčad prvenstva završiti prvu četvrtinu s plus 11 (26:15). 

Očigledno je trener Rimac dobro "protresao" svoje igrače prije nego su ponovno istrčali na parket. U drugom dijelu imali smo prilike gledati ono što smo i očekivali, dominaciju Splita. Topila se brzo prednost Bosca, nisu više pronalazili lake koševe, dok su se gosti probudili i u drugih deset minuta ubacili čak 38 koševa za prednost od plus 10 na odmoru (43:53). Nije se u redovima Splita nitko posebno isticao, zasjajio je na par trenutaka Perkušić, ali njemu uz bok su bili Sullivan, Funderburk i Perković.

Ni u trećoj četvrtini se Split nije uspijevao odvojiti od Bosca. Minute su prolazile, a domaćini su smanjivali prednost. Tri i pol minute prije kraja trećeg dijela Žuti su imali prednost od tek plus 5 protiv momčadi koja redovito gubi utakmice i s 40 razlike. Zvao je trener Rimac time-out, izgleda da je to bilo točno ono što je trebalo njegovim igračima. Razbudili su se, u posljednje tri minute četvrtine su se serijom 16:3 napokon odvojili i riješili utakmicu. Do kraja utakmice Žuti su bez većih problema sačuvali prednost.

Ovom pobjedom Split je prekinuo niz od četiri uzastopna poraza u svim natjecanjima, dok je Bosco sigurno prikucan na dnu tablice s 21 porazom u 22 utakmice. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:05