StoryEditorOCM
RegionalU OKOLICI ZADRA

Plaža uređena, nema upozorenja, nema kazne, magistrala na 20, a more na 5 metara: zašto ne parkirati kamper i besplatno uživati na "poziciji snova"?

Piše P.O.
27. kolovoza 2020. - 12:17

Sve je više stranih gostiju koji su vrlo brzo shvatili kako im je na našoj obali dopušteno ponašanje koje im ne bi palo na pamet u zemlji iz koje dolaze!

-Aha, znači nema upozorenja, nema kazne, nema policije ili komunalnih redara! A to znači da nema nikoga tko bi mi zabranio parkiranje kampera posred plaže! Ima li išta bolje od ovoga: Jadranska magistrala je na dvadeset metara, more mi je na pet metara, a domaći su ljudi nedavno baš lijepo uredili plažu. I što bih ja sada tražio nekakav kamp i plaćao im uslugu koju ovdje, pa i bolju, imam besplatno.

To je rezoniranje sve većeg broja stranaca na Jadranu, pa i ovoga kojega je naš čitatelj uhvatio na besplatnoj „poziciji snova” u Tribanj Kruščici.

Vide i stranci da se, rekao bi Tito, zakona ne treba držati ko pijan plota, pa se brzo prilagode i postanu „domaći ljudi” s pravim domaćim navikama. Kakvi domaćini, takvi i gosti.

Da ih netko oplete po džepu brzo bi im se vratio strah od pravne države, ali je pitanje što bismo onda mi kad oni odu. Ili bi ta pravna država, sačuvaj bože, ostala kod nas i na jesen i na zimu?!

26. travanj 2024 21:30