StoryEditorOCM
RegionalSTANKOVCI

Održana 26. degustacija vina „Vinkovo 2023.": šampioni su PZ Maslina i vino Rade Bobanovića i OPG Stjepana Vučemilovića

Piše Marko Ledenko Mane
29. siječnja 2023. - 19:21

Povodom svetkovine sv.Vinka zaštitnika vinogradara i vinara u Stankovačkom domu kulture, 28.siječnja 2023, održana je 26. degustacija vina u Stankovcima „ Vinkovo 2023.„ Dom kulture bio je pretijesan za sve ljubitelje dobre kapljice, koji su došli u tako velikom broju na ovu zaista vrhunsku organiziranu i tradicionalnu manifestaciju superkvalitetnih vina. Nakon dvogodišnje stanke ljudi su jedva čekali da se uz dobru kapljicu mogu družiti, razmjeniti mišljenja o vinu i zaboraviti sve probleme iz svakodnevnog života.

Šampioni ovogodišnjeg, 26. Vinkova održanom u Stankovcima su PZ Maslina i vino Rade Bobanovića, te OPG Stjepana Vučemilovića. PZ Maslina i vino Rade Bobanovića sorte Merlot dobilo je nagradu za crna vina. OPG Stjepana Vučemilovića sorte Chardonnay dobilo je nagradu za bijela vina.

Rajko Uzelac dobio je nagradu za Maraštinu, koja je po prvi put dodijeljena na ovoj manifestaciji.

U žestokoj konkurenciji prijavljeno je 145 uzoraka. U kategoriji bijelih vina zaprimljeno je 66 uzoraka, od toga je nagrađeno njih 33, 13 brončanih isto toliko srebrnih i 7 zlatnih medalja. U kategoriji crnih vina zaprimljeno je 79 uzoraka, a nagrađeno je njih 55, od čega 20 brončanih,18 srebrnih i 17 zlatnih medalja.

Kroz ovu manifestaciju profiltrilali su se vinogradari i vinari koji stalno podižu veliku kvalitetu svojih vina na području Općine Stankovci i širem području Sjeverne Dalmacije. Šime Škaulj višegodišnji pobjednik s ove manifestacije, dobio je prestižne nagrade na svjetskim izložbama vina u Londonu i New Yorku, a njegova vina se piju na kraljevskim dvorovima Europe. Kako bi svi nazočni ljubitelji dobre kapljice mogli lakše piti i probati vina, organizataor je pripremio bogat domjenak.

Program je s duhovitim izrekama o vinu sjajno vodio Mihovil Mijo Brkić poznati novinar Radio Benkovca.

27. travanj 2024 14:40