StoryEditorOCM
KalelargaNAKON ISTRAGE

Zadarsko tužiteljstvo podignulo optužnicu protiv Duška Tanaskovića za likvidaciju na Zrću: Iz neposredne blizine ispalio je Vlaoviću hitac u glavu!

Piše Božana Sviličić
18. siječnja 2023. - 18:17

Nakon provedene istrage Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je danas, u srijedu, 18. siječnja, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv 29-godišnjeg državljanina Republike Srbije Duška Tanaskovića zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva.

Okrivljenom 29-godišnjaku se stavlja na teret da je 25. kolovoza 2022. godine, u 6:01 sati, na otoku Pagu, ispred jednog noćnog kluba na plaži Katarelac ubio 39-godišnjeg Gorana Vlaovića. 

Po izlasku Vlaovića iz tog kluba, prišao mu je s leđa i, s ciljem da ga usmrti, iz pištolja iz neposredne blizine ispalio mu hitac u glavu. Vlaović je zadobio tešku i po život opasnu ozljedu glave od koje je preminuo na putu do zadarske Opće bolnice.

U optužnici je predloženo da sud produlji istražni zatvor protiv okrivljenog 29-godišnjaka koji mu je ranije odredio sudac istrage zbog opasnosti od bijega.

Odmah nakon pucnjave u pomoć ozlijeđenom Vlaoviću priskočili su turisti koji su se zatekli ispred noćnog kluba. Cijeli događaj zabilježilo je nekoliko turista svojim mobitelima i snimke su kasnije objavili na društvenim mrežama.Na snimci jednog gosta iz Italije vidi se trenutak kada dvoje turista dolazi do unesrećenog mladića, koji je pogođen pao licem na asfalt ležeći u lokvi krvi. Okrenuli su ga na leđa, jedan muškarac je s obje ruke pritisnuo ranu na glavu nesretnog mladića, dok je drugi muškarac započeo s reanimacijom srca. Unatoč pomoći turista i brze reakcije hitne pomoći, 39-godišnjem Crnogorcu nije bilo spasa.

Ovo nije prvo ubojstvo koje se desilo na popularnim partijanerskim plažama.

Podsjetimo kako je 2013. godine na Zrću bocom šampanjca brutalno premlaćen 62-godišnji profesor tjelesnog Marijan Vukelić koji je dva dana kasnije preminuo u zadarskoj bolnici, a 2018. godine na Zrću je ubijen 26-godišnji Ugo Wilson iz Velike Britanije. Njega je nožem usmrtio Douglas Cane, 29-godišnji Britanac koji je i ranio još dvojicu Engleza. 

image
Luka Gerlanc/

 

26. travanj 2024 02:44