StoryEditorOCM
KalelargaNEDALEKO GAŽENICE

U susjedstvu ‘Maraske‘ i ‘Pevexa‘ u Zadru uskoro će niknuti još jedan trgovački centar, na 7000 kvadrata

Piše Gordan Zubčić
14. travnja 2022. - 09:50

Sjeverno od zadarske luke Gaženica, u susjedstvu tvornice "Maraska" i prodajnog centra "Pevex", uskoro bi mogao niknuti još jedan trgovački objekt, a riječ je o novoj poslovnici tvrtke "Era-Commerce" iz Makarske.

Ta kompanija, specijalizirana za prodaju građevinskog materijala i opremanje interijera, prije godinu dana kupila je zemljište, površine 15.841 četvorni metar, uz Ulicu 159. brigade. Dotadašnji vlasnik velike parcele bila je slovenska državna ustanova za upravljanje bankovnim potraživanjima koja je nekretninu stekla od mariboske Probanke, a prije toga su vlasnici bili zadarske tvrtke "Gaženica projekt", a zatim i "Stanovi-projekt".

Makarska tvrtka upravo je od Grada Zadra zatražila građevinsku dozvolu za svoj budući trgovački centar, s prizemljem i jednim katom, bruto površine gotovo 7000 kvadrata, a uvid u spis predmeta moći će se obaviti 26. travnja, u 9 sati, u prostorijama na adresi Pod bedemom 1a (prvi kat).

Time bi "Era-Commerce" trebala izgraditi svoj šesti prodajni centar, uz postojeće u Makarskoj, na šibenskim Njivicama, u poslovnoj zoni u Opuzenu, te Sinju i Velikoj Gorici. Riječ je o tvrtki osnovanoj 1993. godine, u vlasništvu je Ante Bebića, a u 2020. godini, zadnjoj za koju  je javno dostupno poslovno izvješće, ostvarila je dobit od 14,3 milijuna kuna, a tijekom te godine zapošljavala je oko 220 ljudi.

04. svibanj 2024 01:15