StoryEditorOCM
ObalaZA DOMAĆE I FUREŠTE

Jedan od vodećih trgovačkih lanaca nastavlja se širiti po Dalmaciji, novi adut bit će najveći između dva velika grada, doznajemo sve detalje vrijednog projekta

Piše Toni Veljača
12. travnja 2022. - 14:21

Riječke "Plodine", jedan od vodećih lanaca supermarketa u regiji, uskoro otvara svoj prodajni centar i u Pirovcu.

Riječ je o poslovnom objektu koji će biti izgrađen tik uz Jadransku magistralu na zapadnom ulazu u mjesto, na dijelu trase uz koju je planiran i novi vatrogasni dom. Navedeni dio državne ceste uskoro očekuje kompletna rekonstrukcija, u koju je uključena i izgradnja kružnog toka prema "Plodinama" i budućoj zgradi za gasitelje, te semaforizacija glavnog raskrižja.

Izgradnja spomenutog "rotora" na Magistrali od ključne je važnosti za ovaj projekt, jer jedan krak kružnog toka predstavlja i ulaz u novi pirovački trgovački centar. Osim toga, da bi se moglo početi s radom, potrebna je izgradnja vodovodne i elektroenergetske mreže.

Prema riječima Ivana Gulama, općinskog načelnika, novi adut "Plodina" će svoja vrata kupcima otvoriti početkom nadolazeće turističke sezone.

- Trgovački centar je još uvijek u fazi izgradnje. Očekujemo da će radovi biti gotovi do početka ove sezone.

Naravno, da bi objekt počeo s radom potrebno je izgraditi navedeni kružni bez kojeg nije moguće dobiti uporabnu dozvolu za poslovni objekt - rekao je Gulam.

Od 107 poslovnica, koliko ih ovaj trgovački div ima u Hrvatskoj, te 21 u Dalmaciji, tek tri su u Šibensko-kninskoj županiji. Dvije šoping-meke riječke tvrtke su u Šibeniku, a dosad jedina izvan grada je u Vodicama.

Nova gospodarska zgrada u Pirovcu gradi se na donedavno privatnim zemljištima, ukupne površine čak 10 tisuća četvornih metara. Na području koje je nekoć bilo zapušteno i obraslo niskom makijom, raslinjem te pokojom maslinom, uskoro će biti izgrađen najveći trgovački centar na području između Šibenika i Zadra.

- Riječ je o prostoru na kojem, rekao bih, nije bilo ništa posebno. To zemljište je otkupljeno od privatnih vlasnika, te se novim prostornim planom naše općine preoblikovalo u trgovačku namjenu. U principu, čekala se ta izmjena nakon čega je i započeta gradnja – istaknuo je Gulam.

Novi trgovački centar znači i nova radna mjesta. Kako doznajemo od načelnika Gulama, u "Plodinama" će biti zaposlene 43 osobe.

- Koliko znam, natječaj za ta radna mjesta je već ranije raspisan. Dio ljudi je već angažiran i započeo je s obukom koja se, ako se ne varam, obavlja u njihovoj poslovnici u Vodicama – naglasio je naš sugovornik.

Po završetku obuke, taj kadar će se prebaciti u novu poslovnicu u Pirovcu.

- Prema mojim saznanjima riječ je o 30 radnika trgovačke struke, te dodatnim kadrovima kao što su voditelji poslovnice, voditelji odjela te pomoćno osoblje. U svakom slučaju, otvorenje nove poslovnice u našoj općini je izuzetno značajno u kontekstu radnih mjesta – zaključio je Gulam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 12:49