StoryEditorOCM
KalelargaGRADSKI SLUŽBENIK

Potvrđena optužnica za prijetnju protiv Marija Živkovića: suđenje bi trebalo provesti do kraja rujna, dokad je u istražnom zatvoru...

Piše IN
17. kolovoza 2021. - 10:34

Optužno vijeće Općinskog suda u Zadru potvrdilo je optužnicu protiv Marija Živkovića (40) zbog prijetnji epidemiologu dr. Alanu Mediću i novinaru Frani Šariću.

- Optužnica je potvrđena u ponedjeljak, i sad se očekuje početak sudske rasprave kod sutkinje Mitre Meštrović - kazali su nam u utorak s Općinskog suda u Zadru.

Živković se nalazi u pritvoru od 10. srpnja kada je uhićen nakon prijetnji upućenih dr. Mediću preko Facebooka. Prije toga Živković je na ulici prijetio novinaru Šariću zbog nekih njegovih napisa vezanih uz cijepljenje, a policija mu je izdala mjere opreza i zabranu približavanja.

Živković je inače zaposlenik gradske uprave, radi u Upravnom odjelu za financije Grada Zadra na poslovima javne nabave. Nakon što je uhićen, suspendiran je do pravomoćnog okončanja sudskog spora. Djelo koje mu se stavlja na teret nije počinio za vrijeme službe nego dok je bio na godišnjem odmoru.

Početkom kolovoza Živkoviću je produljen istražni pritvor za još dva mjeseca tijekom koja bi Živković trebao dobiti prvostupanjsku presudu. Hoće li puna dva mjeseca ostati u istražnom zatvoru, odlučit će raspravna sutkinja.

28. travanj 2024 00:27