StoryEditorOCM
KalelargaKRENULA UHIĆENJA

Policija i USKOK: Službenik u Poreznoj, ali i osobe s područja Zadra idu u pritvor!

Piše Željko Petrušić/JL
16. lipnja 2023. - 11:44

Policija i USKOK jutros su krenuli u još jednu akciju, usmjerenu ovoga puta u suzbijanje korupcije. Kako doznajemo, policija je po zahtjevu USKOK-a, uz odgovarajuće sudske naloge, pokucala na vrata najmanje dvije osobe na zagrebačkom području zbog sumnje u davanje i primanje mita.

Prema prvim neslužbenim informacijama na meti istražitelja našla se jedna visokorangirana osoba u Središnjem uredu Porezne uprave Ministarstva financija RH. Navodno istražitelji sumnjaju da je šef jedne službe u Središnjem uredu Porezne uprave za odgovarajući novčani iznos pristao pogodovati jednoj osobi, osumnjičenoj za davanje mita, u poreznom postupku.

Uskoro su se oglasili i iz policije i USKOK-a.

"Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Uprave kriminalističke policije, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Osobe obuhvaćene ovim istraživanjem, koje se provodi na području Policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave zadarske, pod nadzorom su policije, a jedna od njih je službenik u Središnjem uredu Porezne uprave.

U tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba biti podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku", priopćila je policija.

Slično priopćenje dao je i USKOK: "U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat kriminalističkog istraživanja koje provodi PU bjelovarsko-bilogorska u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje se provode u odnosu na osobe za koje se sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. U ovom trenutku može se potvrditi da je među osobama u odnosu na koje se provode navedene radnje i službenik Središnjeg ureda Porezne uprave.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju te će o tome pravodobno obavijestiti javnost.

03. svibanj 2024 00:57