StoryEditorOCM
KalelargaGARDA NEBESKA

Napustio nas je Danijel Telesmanić Did, legendarni zapovjednik 7. domobranske pukovnije: na današnji dan prošle godine umro je Ivica Matešić Jeremija!

Piše B.S.
21. lipnja 2021. - 15:12

Nakon duge i teške bolesti, legendarni ratni zapovjednik 7. domobranske pukovnije Zadar Danijel Telesmanić Did preminuo je u ponedjeljak u 82. godini u zadarskoj Općoj bolnici. Telesmanić se četiri godine borio s karcinomom pluća, no u petak mu je pozlilo kada je i završio u bolnici na kisiku.

- Nemam riječi... Čuli smo se jučer oko pet, šest sati.. rekao mi je da se ne osjeća dobro. Mogao je još dugo biti s nama, bio je jak kao bik, no nažalost bolest ga je pobijedila. Ostavio nas je na isti dan kada i Ivica Matešić Jeremija. Napustile su nas dvije legende 7. Domobranske pukovnije koje su ostavile dubok trag u Zadru – rekao je ratni zapovjednik 7. Domobranske pukovnije Zadar i 113. brigade Šibenik, umirovljeni brigadir Danijel Kotlar.

Od Dida su se na društvenim mrežama oprostili i njegovi suborci iz Udruge ratnih veterana 7. domobranske pukovnije Zadar.

- Danas je preminuo naš ratni zapovjednik, pukovnik Danijel Telesmanić Did. Legendarni zapovjednik naše pukovnije, koji je našu postrojbu vodio u oslobodilačkim vojnim operacijama "Oluja" i "Maestral". Dragi Dide napustio si nas isti dan kad i naš Đovani i pridružio našoj Gardi nebeskoj!

- Neka ti je laka Hrvatska gruda, počivaj u miru! - poručili su.

Kada će biti Telesmanićeva sahrana još nije poznato jer se čeka dolazak njegove kćerke iz Amerike. Zasad se se zna da će njegov pogreb biti na Olibu, a ispraćaj na Gradskom groblju u Zadru. 

26. travanj 2024 05:48