StoryEditorOCM
SportTRADICIONALNA UTRKA

Na Olibu se i ove godine trčalo u čast Danijela Telesmanića

Piše B.T.
13. kolovoza 2023. - 13:12

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na Olibu je održana treća atletska utrka pod nazivom Oluja na Olibu u čast legendarnog ratnog zapovjednika 7. Domobranske pukovnije, pukovnika Hrvatske vojske Danijela Telesmanića Dida.

Sudjelovalo je preko sedamdeset sudionika koji su svojim nastupom odali počast rođenom Olibljaninu koji je preminuo u lipnju 2021. godine.

Na glavnoj utrci dužine dva kilometra pobjede su odnijeli Slovenci Jakob Jesinovec u muškoj i Katja Zakovšek u ženskoj konkurenciji. Kod atletičara i ostala su odličja pripala slovenskim trkačima. Tako je Marko Borko osvojio srebro, a Primož Jager broncu.

Uspjehu Slovenaca doprinijela je i Meti Kosec koja je bila druga u konkurenciji djevojaka, dok je treće mjesto osvojila Ankica Marić iz Okučana.

Najmlađi trkač bio je dvanaestogodišnji Petar Ivon iz Oliba, a najstarija sudionica 54-godišnja Ivana Zima iz Zagreba.

image

Pobjednici utrke na Olibu

Bt/Slobodna Dalmacija

Organizatori su najbolje natjecatelje nagradili peharima, a sve sudionike prigodnim medaljama i majicama. Osim glavne utrke, održane su i one za predškolske i školske uzraste na kraćim dionicama.

Organizator ovog sportskog događanja, koji je privukao veliku pozornost gostiju Oliba u srcu turističke sezone, bio je Atletski klub Alojzije Stepinac, a pokrovitelji utrke Zadarska županija, Grad Zadar i Mjesni odbor Olib.

"Cilj nam je očuvati sjećanje na ratnog heroja Danijela Telesmanića, donijeti na otok malo šušura i popularizirati atletiku kao bazični sport. Za sada nam ide jako dobro", rekao je prvi čovjek AK Alojzije Stepinac Slobodan Miolović.

05. svibanj 2024 13:45