StoryEditorOCM
KalelargaDESET POSTO

Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi donacija s Meat Me 4.0 festivala za opremu i unapređenje uvjeta nastave

Piše Zadarski.hr
27. studenog 2023. - 18:00

Turistička zajednica grada Zadra danas je Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi donirala ček od 4.500 eura za nabavku potrebne opreme i unapređenje uvjeta nastave. Riječ je o prihodu s manifestacije Meat Me 4.0, koja se održavala u listopadu ove godine i čiji su neizostavno sudionici učenici i profesori ove škole.

- Nakon svake manifestacije 10 posto prometa donira se školi kako bi ona od toga kupila uređaje za svoje praktikume, odnosno kuhinju. Festival je trajao sedam dana, bio je vrlo uspješan, a uz domaće goste posjetilo ga je i dosta turista, budući da je u to vrijeme još uvijek trajala turistička sezone. Učenici su svaki dan sudjelovali u njemu, bilo u pripremi ili posluživanju jela i zasigurno da on ne bi bilo toliko živahan bez njihovog doprinosa. Zahvaljujem i njima i njihovim profesorima, pogotovo Renatu Kraljevu koji je dao veliki doprinos u organizaciji same manifestacije te se veselim budućoj suradnji, istaknuo je pri donaciji čeka koordinator Meat Me 4.0 festivala Igor Bačić.

Ovo događanje prilika je učenicima da napuste školske zidove i kroz neposrednu komunikaciju s gostima upoznaju svoj budući poziv. Ravnateljica škole Diana Radić Škara zahvalila je ovom prilikom Turističkoj zajednici grada Zadra na pozivu i upoznala ih s namjenom sredstava.

- Već je postala tradicija da sudjelujemo u svim manifestacijama Turističke zajednice s ugostiteljskim karakterom, a ovu donaciju utrošit ćemo za opremanje dvaju praktikuma koje je financirao naš osnivač, Zadarska županija. Konkretno, kupit ćemo rashladni uređaj i sudoper, a nakon iduće manifestacija nabavit ćemo i ostalu opremu koja nam je potrebna, kaže Radić-Škara.

Osim uređaja školi ostaje vrijednost praktičnog rada koje su učenici obavili i zbog kojega će jednoga dana spremniji izaći na tržište rada.

27. travanj 2024 19:54