StoryEditorOCM
KalelargaDONACIJA BANKE

Gibonni i Čilić uručili OB Zadar 103.000 eura za proširenje Pedijatrije! Čulina: Naši najmlađi pacijenti više neće morati ići u druge gradove!

Piše Iva Ivanac
15. ožujka 2024. - 15:22
Tenisač Marin Čilić, pjevač Gibonni, glavna medicinska sestra Odjela za pedijatriju Emili Marušić, predsjednik Uprave OTP banke Balzas Bekeffy, ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina te v.d. voditelj Odjela za pedijatriju Tomislav LedenkoLuka Gerlanc/Cropix

Opća bolnica Zadar u petak je dobila vrijednu novčanu donaciju OTO banke iz programa "OTP Zaokruži!".

Sredstva u iznosu od 103 tisuće eura bit će utrošena na rekonstrukciju dijela drugog kata Odjela za pedijatriju u kojoj je donedavno boravio Odjel pulmologije. S obzirom da se Odjel za pumologiju preselio u novu zgradu Dnevnih bolnica, otvorio se prostor za proširenjem Pedijatrije.

- Zadarska Pedijatrija, bez sumnje, svrstana je uz bok odjelima pedijatrije većih zdravstvenih ustanova, ukoliko gledamo opremu kojom raspolaže. No, već dugi niz godina muku muči s nedostatkom prostora jer je Odjel pulmologije dugo bio njihov podstanar. Dovršetkom zgrade Dnevnih bolnica napokon je dobio svoj prostor i napustio Pedijatriju. Sada je kompletna zgrada ponovno u posjedu Odjela za pedijatriju i već smo u procesu projektiranja proširenja i adaptacije prostora sukladno potrebama i željama Odjela, kazao je ravnatelj zadarske Opće bolnice dr. Željko Čulina dodajući kako će se na drugom katu oformiti edoskopska jedinica za djecu koji se trenutno obavljaju na Odjelu gastroenterologije Klinike za interne bolesti gdje su uvjeti prilagođeni odraslima, a ne djeci.

- Donacija nas itekako raduje jer na ove subspecijalističke pretrage naši najmlađi pacijenti više neće morati ići u druge gradove. Plan je osigurati i adekvatan prostor za roditelje kako bi mogli biti uz svoju djecu za vrijeme bolničkog liječenja, kazao je ravnatelj Čulina dodajući kako bolnica trenutno projektira novi dio Odjela za pedijatriju, ali i kako je u planu skoro raspisivanje natječaja za građevinske radove na adaptaciji prostora.

Ravnatelj Čulina se u ime najmanjih pacijenata i njihovih roditelja te kompletnog medicinskog osoblja zadarske bolnice zahvalio na doniranim sredstvima.

Ovu hvalevrijednu donaciju došli su podržati dokazani humanitarci pjevač Gibonni i proslavljeni tenisač Marin Čilić.

25. travanj 2024 17:56