StoryEditorOCM
ForumZABRANJENE TVARI

Inspektori za droge ‘zaskočili‘ djelatnika teretane: anaboličke steroide skrivao u stanu

Piše PSD.
17. veljače 2023. - 12:37
Uhićeni 33-godišnjak zaposlenik je popularne teretane; U njega je nađeno 19.695 anaboličkih steroidaShutterstock/Ilustracija

S malo manje od 20.000 komada anaboličkih steroida uhićen je 33-godišnjak iz Kaštela. Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U četvrtak su ga zaskočili i od njega zaplijenili 19695 komada anaboličkih steroida koje je skrivao u stanu na kaštelanskom području. Nakon toga su nad njim inspektori Službe kriminaliteta droga  proveli kriminalističko istraživanje.

Saznajemo da je zaposlen u popularnoj teretani na širem splitskom području. Osumnjičen je za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa tvari zabranjenih u sportu.

image

Anabolički steroidi

PU SD

Za neovlašteno posjedovanje anaboličkih steroida zapriječena je kazna do šest mjeseci zatvora. U slučaju kada se stavljaju u prodaju može se dobiti od jedne do deset godina zatvora.

Anabolički steroidi se zlorabe za povećanje nemasne (čiste) mišićne mase i snage, a učinci su jači u kombinaciji s treningom izdržljivosti i odgovarajućom prehranom. Dolaze u tabletama, kapsulama i injekcijama.

Dosta korisnika tvrdi da sportaši koji ih uzimaju mogu izdržati češće iscrpljujuće vježbanje. Kad se uzimaju dugo vremena, u velikim dozama i bez zdravstvenog nadzora, mogu izazvati nepravilno i nerazumno ponašanje te širok niz neželjenih tjelesnih učinaka, navedeno je u priručniku dijagnostike i terapije jedne od farmaceutske tvrtke. 

26. travanj 2024 05:11