StoryEditorOCM
ĐiradaOVO JE PORUKA TURISTIČKE ZAJEDNICE BIBINJA:

"Nema krize dok su litnje spize, sve pušti, bibinjski su gušti!"

Piše Zadarski.hr
8. kolovoza 2019. - 15:51
Leo009

Sinoć je poznata bibinjska šetnica Taline bila prepuna okusa, mirisa i zvukova prekrasnih dalmatinskih melodija. Započela je trodnevna gastro manifestacija „Bibinjski gušti“ u organizaciji Općine Bibinje, Turističke zajednice općine Bibinje i komunalnog poduzeća Bibinjac d.o.o.

„Manifestacija se održava od 07. – 09. kolovoza, glavni cilj je prezentacija domaćih proizvoda naših vrijednih izlagača i obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava sa područja Zadarske županije.

Večer je započela recitacijom pjesama bibinjskog pjesnika Ante Sikirića.

Bibinjski gušti okupili su dvadesetdva izlagača, prezentirani su proizvodi na bazi lavande, maslinovo ulje, aromatizirano vino, likeri, dalmatinski pršut, delicije od suhih smokava, med, domaće pivoručno izrađeni ukrasi i slike bibinjskih umjetnika.

Gastro kutak uključivao je degustaciju fritula, brudeta te janjećeg gulaša koji je pripremao Renato Kraljev u kojem su uživali mještani i posjetitelji.

Trio Fešta su svojim promenadnim nastupom zabavljali izlagače i posjetitelje, a vrhunac večeri bio je nastup poznate klape Rišpet koji su oduševili okupljenu publiku.

Bibinjski gušti se nastavljaju još dva dana, 08.08 i 09.08. uz bogat izbor tradicionalnih jela i zabavu uz klapu Bibinje i klapu Diadora.

09. svibanj 2024 11:41