StoryEditorOCM

Vokalna skupina Cambi za zadnju večer ovogodišnjih Bibinjskih gušta, posjetitelji su uživali

Piše zadarski.hr
4. kolovoza 2023. - 11:44

Sinoć su na šetnici Taline završili još jedni Bibinjski gušti, koji su, po svemu sudeći, i ove godine oduševili posjetitelje tijekom sva tri dana trajanja manifestacije. Završnim okupljanjem izlagača u 19 sati, bibinjska šetnica Taline još je jednom postala pozornica atraktivnih mirisa i okusa, ali i izlog nebrojenih originalnih rukotvorina. S nestrpljenjem se iščekivao i posljednji morski specijalitet ovogodišnjih Bibinjskih gušta koji se pod kuharskom palicom poznatog zadarskog kuhara Renata Kraljeva pripremao u velikoj tavi za sve prisutne. Čekajući u redu za vrhunski rižoto s kozicama, posjetitelji su mogli uživati i u ukusnim domaćim fritulama koje su bile izvrsna opcija za desert u posljednja tri dana.

Prava ljetna atmosfera uživanja u dobroj hrani i ponudi vrsnih dalmatinskih specijaliteta te domaćih proizvoda bila je uvertira za vrhunac sinoćnje večeri – nastup vokalne skupine Cambi. Prepoznatljivi po mediteranskom pop zvuku s karakterističnim vokalnim višeglasjem, Cambi su sinoć bibinjsku publiku zabavljali recentnim singlovima „Zaljubljen“, „Od milijun samo jedna“ te najnovijom skladbom „Kad bi“. Bibinjska je publika pratila Cambi u svim pjesmama te pokazala zavidno poznavanje sinoćnjeg repertoara. Rezime posljednje večeri Bibinjskih gušta donosimo u fotogaleriji.

„Izuzetno smo zadovoljni smo organizacijom i posjećenosti na ovogodišnjim Bibinjskim guštima. Drago nam je da domaćima, kao i posjetiteljima, možemo ponuditi jedno izvorno iskustvo koje spaja sve ključne elemente dobrog odmora u našim krajevima: dobru hranu, dobru zabavu i dobre ljude. Nadamo se da smo bili uspješni u dijeljenju naše kulture te da su se svi odlično zabavili. Zahvaljujem izlagačima, organizatorima i suradnicima koji su sudjelovali u ovogodišnjim Bibinjskim guštima te najveće hvala posjetiteljima“ – rekao je Jure Fuzul, direktor Turističke zajednice općine Bibinje, koja je ovogodišnje Bibinjske gušte organizirala u suradnji s općinom Bibinje te komunalnim poduzećem Bibinjac d.o.o.

Kao gastronomska inicijativa zabavnog karaktera, Bibinjski gušti imaju primarni cilj približiti gastronomsku ponudu proizvođača Zadarske županije, no predstaviti i proizvođače rukotvorina, unikata i suvenira. Kao dobar turistički proizvod u formatu događaja i iskustva, Bibinjske gušte podržava Hrvatska Turistička

Zajednica s Turističkom zajednicom Zadarske županije koja je sufinancirala ovogodišnje izdanje.

Do sljedećeg izdanja Bibinjskih gušta te do kraja kolovoza ove godine guštamo u preostalim događanjima bogatog bibinjskog Ljetnog programa 2023. Vidimo se!

27. travanj 2024 11:44