StoryEditorOCM
ĐiradaPROGNOZA I PROMET

Kiša, na Jadranu pljuskovi s grmljavinom! Na prometnicama moguće veće količine vode, prijete i odroni na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali

Piše M.K.
9. prosinca 2022. - 08:52

Većinom oblačno mjestimice s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom, koji će ponegdje biti praćeni obilnom oborinom, osobito na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, prognoza je državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za petak.

Najmanje kiše očekuje se u Slavoniji.

Vjetar slab i umjeren jugoistočni i jugozapadni. Duž obale će puhati jako i olujno jugo i južni vjetar, krajem dana na sjevernom dijelu u slabljenju.

Najviša temperatura od 8 do 13, na Jadranu između 14 i 18 Celzijevih stupnjeva.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, zbog ponegdje jake kiše moguć je nailazak na veću količinu vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali, izvijestio je u petak Hrvatski autoklub (HAK).

Ponegdje ima magle.

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva privremeno je zatvoren izlazni krak čvora Matulji iz smjera graničnog prijelaza Rupa u smjeru Opatije i Pule. Promet je na čvoru Jurdani preusmjeren na državnu cestu DC8 za Pulu/Opatiju i Matulje.

U prekidu su katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina ne prevozi autobuse i kamione iznad 3 tona nosivosti.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

24. svibanj 2024 07:01