StoryEditorOCM
ĐiradaKONFERENCIJA

Eurozastupnici, stručnjaci i ribari poručuju: ‘Ne dopuštamo da EU donosi rješenja za ribarstvo mimo nas‘

Piše SPONZORIRANI SADRŽAJ
2. lipnja 2022. - 12:07

Kneževoj palači u Zadru u petak 3. lipnja održat će se međunarodna konferencija o ribarstvu pod nazivom 'Plan za Jadran: Budućnost ribarstva u Hrvatskoj i EU'. Eurozastupnici iz nekoliko država članica Unije, predstavnici Ministarstva poljoprivrede RH i Europske komisije, domaći i strani znanstveni i stručni autoriteti te predstavnici strukovnih ribarskih organizacija u dva će panela diskutirati o trenutnim uvjetima ribarenja na Jadranu i novim prilikama za rast ribarskog sektora.

Konferenciju organizira hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu i stalni član Odbora za ribarstvo Ladislav Ilčić koji nije slučajno izabrao upravo ovaj trenutak za okupljanje donositelja odluka i stručnjaka iz nekoliko europskih država.

- Zbog rasta cijena goriva uvjeti su za ribare sve teži. Nećemo se preko noći ekonomski oporaviti od šoka koji su proizveli COVID i rat, a Europska komisija i dalje inzistira na drastičnim kvotama za izlov ribe Jadranu, što će u budućnosti značiti znatno manji ulov za naše ribare. Posebno je šokantno da ovaj put, nakon što je u prošlom sazivu takav prijedlog odbijen u Europskom parlamentu, nastoje u potpunosti zaobići Parlament i progurati takav štetan plan za Jadran preko Opće komisije za ribarstvo Sredozemlja (GFCM). Mi s ove konferencije – politika, struka i ribari zajedno – želimo poslati jasnu poruku da ne dopuštamo da Bruxelles donosi rješenja za Jadran bez nas, izjavio je organizator konferencije Ladislav Ilčić, zastupnik u Europskom parlamentu.

Nakon pozdravne riječi organizatora i predstavljanja brojnih uglednih govornika s velikim autoritetom u ribarstvu, akvakulturi i ekologiji, rasprava će započeti u 11 sati, a moderirat će ju poznata hrvatska voditeljica Doris Pinčić. Svi zainteresirani koji nisu u mogućnosti doći u Kneževu palaču u Zadru konferenciju će moći pratiti putem prijenosa uživo na službenoj Facebook stranici i YouTube kanalu zastupnika Ladislava Ilčića.

23. svibanj 2024 17:18