StoryEditorOCM
4 kantunaAKCIJA MLADIH PROTIV SINOVČIĆA NA ČELU ŽUPANIJSKOG SPORTA

Pupić Bakrač traži poništenje skupštine, Rubeša se kandidira za predsjednika

6. prosinca 2016. - 13:55
akcija_mladih2-191214

Podnijeli smo zahtjev za uvid u dokumentaciju sa skupštine Športskog saveza Zadarske županije, ali nam to nije omogućeno ni u ŠZZŽ ni u sportskim zajednicama, savezima i trgovačkim društvima čija su tijela donosila odluku o izboru Rena Sinovčića za predsjednika. Rad ŠZZŽ je javan i nema razloga za tajnost, osim ukoliko se ne prikrivaju malverzacije i falsificiranjre službene dokumentacije na što upozoravaju i pojedini članovi Skupštine, izjavio je Marko Pupić Bakrač na konferenciji za novinare vijećnika Akcije mladih.

 

-Zbog toga smo od Ureda državne uprave zatražili da poništi Skupštinu održanu 14. studenoga. Pošto se o našem zahtjevu za sazivanje izvanredne skupštine nisu očitovali ni Izvršni ni Nadzorni odbor, odlučili smo ići na njeno sazivanje prikupljanjem trećine potpisa članova skupštine, rekao je Pupić Bakrač dodajući da će se skupštinari tako imati priliku odrediti za izvanrednu skupštinu ili za Rena Sinovčića.

 

Pupić Bakrač je siguran da je bilo falsificiranja službene dokumentacije, a Ante Rubeša je kazao da su neki skupštinari priznali da su bili pod pritiskom i u strahu, pa se odlučio kandidirati za predsjednika ŠZZŽ.

 

-Neprihvatljivo mi je da tu funkciju obnaša osoba optužena za kriminal u sportu. Bolesno je i nakaradno za društvo da bilo kakvu funkciju obnašaju ljudi koji su optuženi za kriminalne radnje, a pogotovo za isisavanje novca i uništavanje jednog od sportskih simbola našeg grada. Ako se pojavi neki drugi kandidat, stručniji od mene, rado ću se povući, ali neću odustati sve dok na ovakve funkcije budu birane osobe s optužnicama za kriminal u sportu, rekao je Rubeša.

 

Ako najveći dio javnosti vidi problem u tome što je Sinovčić izabran na to mjesto, zar nije logično očekivati i uključivanje osnivača ŠZZŽ, Zadarske županije i župana Stipe Zrilića, zapitala je Marjana Botić.

 

27. travanj 2024 11:59