stdClass Object ( [id] => 1372297 [title] => Nezabilježeno. Zadarska Akcija mladih medijima šalje povjerljive podatke u slučaju navodnog pedofila. Policija u akciji [alias] => nezabiljezeno-zadarska-akcija-mladih-medijima-salje-povjerljive-podatke-u-slucaju-navodnog-pedofila-policija-u-akciji [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Danas objavljujemo poruke između …. …. i 14-godišnjeg djeteta – zadnji je naslov objavljen u srijedu na lokalnom zadarskom portalu koji danima kontinuirano eksploatira slučaj pedofilije u Zadru, dok je u tijeku istraga od 27. veljače, kada je policija uhitila 50-godišnjeg učitelja iz jedne zadarske osnovne škole.

Nastavnik se nalazi u istražnom zatvoru već dva tjedna, a sumnjiči ga se za kaznena djela protiv spolne slobode djeteta u pokušaju. Pritvoren je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Mlaćenje djecom

Od kada je 3. ožujka objavljena informacija o uhićenju zadarskog učitelja bez identiteta i ikakvih informacija koje bi upućivale na žrtve, pa do danas, u Zadru neometano traje nezapamćeno "mlaćenje" djecom u javnom prostoru, te pozivanje na linč, a da nitko nije ništa učinio da se to spriječi. Objavljuju se fotografije djece za koju se pretpostavlja da su "žrtve pedofila", uz fotografiju nastavnika, njegovo ime i prezime, ime škole u kojoj je radio, te ravnateljice te iste škole, za koju se također traži "drvo za vješanje".

- Dajte mu otkrijte ime da ga zatučemo! Novinari, skrivate pedofila! Ravnateljicu koja je to dopustila isto treba kazniti. Kakva je to škola? Kakva je to ravnateljica? Sve ih treba pobiti! - komentari su koji se danima neometano šire u javnosti. Čitava ta nakazna društvena pojava kulminirala je u srijedu priopćenjem zadarske Akcije mladih, koja je na čak 45 mail adresa medijskih kuća i novinara poslala šest razotkrivajućih fotografija na kojima se nalaze djeca spomenute škole, zadarski osnovnoškolci i njihova ravnateljica, koje su oni sami doveli u kontekst navodnih kaznenih djela na štetu spolnih sloboda djeteta.

Akcija mladih, koja ima svoje vijećnike u Gradu Zadru i županiji, koristila je fotografije i neprovjerene činjenice spomenutog zadarskog portala koji kontinuirano objavljuje povjerljive podatke koji zbog interesa maloljetnih oštećenika po zakonu moraju ostati tajni!

A sad malo gledajte nas!

Objavljene fotografije pritom su doveli u kontekst kaznenog djela za koje se tereti nastavnika, iako s obzirom na tijek istražnog postupka nije poznato imaju li one ikakve veze s djelima za koja se tereti 50-godišnjak, te raspolažu li istražni organi uopće s dovoljno dokaza za pokretanje njegove navodne kaznene odgovornosti.

S naslovom objave "zaštita maloljetnika od mogućih skrivenih podržavatelja i/ili suradnika u ogavnim radnjama kompromitiranja dobrobiti djece u školi i zajednici", Akcija mladih je, osim na adrese medijskih kuća, fotografije maloljetnika poslala policiji, državnom odvjetništvu, državnoj pravobraniteljici, te ostalim institucijama za koje smatraju da bi trebali riješiti ovaj "problem"?!

---

image

S jedne od ranijih konferencija za novinare Akcije mladih

Jure Mišković/Cropix
---

- Zbog velikog broja kontakata zabrinute javnosti, molimo da iz privitka zaprimite naš dopis uz dio popratne fotodokumentacije, uz napomenu da se isti dostavlja i na istražne organe RH, te zatim cjelokupnoj javnosti - naveli su u priopćenju te dodali da su na raspolaganju istražnim tijelima sa svim informacijama koje su stigle do njih, uz napomenu da izvore neće otkrivati?!

Uz to i mole da se "dopis s popratnim fotografijama iz privitka preuzme prema vlastitoj savjesti". Akcija mladih ne samo što je razaslala fotografije maloljetnika, već ih je i iskoristila kako bi pod lažnom krinkom "zabrinutosti" opet svratila pozornost samo na sebe.

U dijelu priopćenja koje su poslali uz fotografije djece, navode tako pokroviteljski, da su sami "još i zabrinutiji" jer se "oni kao svojevrsna savjest grada često jedini usude prozvati institucije za nerad".

Uz fotografije djece, imenom i prezimenom prozivaju i ravnateljicu škole u kojoj se, kako oni sami tvrde, dogodio slučaj pedofilije, navodeći da će klub Akcije mladih Gradskog vijeća Grada Zadra i Županijske skupštine Zadarske županije zbog toga slučaja pozvati i istražni i represivni aparat Republike Hrvatske da se hitno uključi "po službenoj dužnosti", kao što se, kako su istaknuli, "redovno uključuje prema njima, bezrazložno ih maltretirajući jer uporno govore gorke istine o užasnom stanju institucija i društva".

---

image

Ilustracija

---

Sve to trajalo bi i dalje da novinari koje u svom priopćenju prozivaju za "zataškavanje" slučaja nisu reagirali, pa su iz Akcije mladih u roku do nekoliko minuta uputili novo priopćenje u kojem se ispričavaju, te "mole sve medije i sve da sukladno pravilima o zaštiti djece fotografije nikako ne objavljuju!"

- Nadamo se kako mediji sukladno pravilima struke i zakonima to ne bi uradili i bez naše zamolbe, te se još jednom ispričavamo jer nismo svikli raditi na bilo koji način koji nije potpuno javan, tako da nam se dogodilo da mi sami nismo zamutili dječja lica. Duboke isprike! - stoji u doslovno citiranoj poruci.

Kako od 3. ožujka nitko od nadležnih institucija ne sve to nije reagirao, Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru uputili smo sljedeća pitanja: "Što je ŽDO poduzeo povodom kontinuiranog otkrivanja povjerljivih podataka iz istrage u slučaju 50-godišnjeg nastavnika osumnjičenog za kaznena djela na štetu djeteta na nekim zadarskim portalima te na njihovim društvenim mrežama? Je li tražena sudska mjera zabrane objavljivanja takvih sadržaja, s obzirom da se moguće radi o kaznenim djelima na štetu djeteta? Što je ŽDO poduzeo nakon što su fotografije djece, navodno povezane s kaznenim djelima, u srijedu odaslane na 45 medijskih adresa u sklopu priopćenja stranke Akcija mladih iz Zadra, te što je ŽDO poduzeo povodom samog sadržaja priopćenja u kojem se otkrivaju zaštićeni podaci u svezi navodnih kaznenih djela na štetu djece?"

Idemo u izvide!

- U svezi s Vašim upitom vezanim uz otkrivanje povjerljivih podataka iz istrage u slučaju 50-godišnjeg nastavnika, napominjemo da su okolnosti koje navodite u svojem dopisu predmet izvidnog postupanja policije i državnog odvjetništva – bio je kratki odgovor Denisa Sokola, v.d. županijskog državnog odvjetnika.

U četvrtak su reagirali i iz Ureda državne pravobraniteljice za djecu, navodeći da su cijeli slučaj proslijedili na nadležno postupanje Vijeću za elektroničke medije.

---

image

Hrvoje Zovko (HND): Slučaj ćemo razmotriti i sukladno tome reagirati
 

Lucija Očko/Cropix
---

- Povodom učestalih medijskih objava koje se odnose na djecu u ranjivim situacijama (žrtve nasilja, smrtna stradanja, djeca počinitelji prekršaja i kaznenih djela, djeca u središtu roditeljskog sukoba i dr.), kontinuirano upozoravamo medije na njihovu odgovornost u izvještavanju o djeci i potrebu da se vode etičkim i profesionalnim načelima koja ih obvezuju na poštivanje dostojanstva djetetova privatnog (i obiteljskog) života, a posebice zaštite interesa djeteta koje je žrtva nasilja.

O tome smo u nekoliko navrata objavili priopćenje pravobraniteljice za djecu na našim mrežnim stranicama, koje su prenijeli mnogi mediji, međutim vidljivo je da neki mediji i dalje ne prepoznaju svoju odgovornost o ovom pitanju – navela je državna pravobraniteljica za djecu Ljiljana Breulj Štimac.

Cijeli slučaj osudilo je i poslalo na razmatranje u četvrtak i Hrvatsko novinarsko društvo.

- Vlasnik tog portala ima već 50 prijava Vijeću časti. Slučaj ćemo razmotriti i sukladno tome reagirati – rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva.

Ni detalje se ne smije otkrivati

Vijeće za elektroničke medije skreće pozornost i medijima i ukupnoj javnosti na važan problem sekundarne viktimizacije djece i maloljetnika u situacijama kada su maloljetnici na bilo koji način žrtve kaznenih djela ili su sudjelovali u činu samoubojstva, ubojstva i drugih oblika nasilja kada se izvještavanjem o tim događajima otkriva njihov identitet, bez obzira radi li se o događajima u Republici Hrvatskoj ili u inozemstvu.

Zakon o elektroničkim medijima u članku 24. st. 5. izrijekom zabranjuje: "Nije dopušteno objavljivanje informacije kojom se otkriva identitet djeteta do 18. godine života uključenog u slučajeve bilo kojeg oblika nasilja, bez obzira je li svjedok, žrtva ili počinitelj ili je dijete pokušalo ili izvršilo samoubojstvo, a niti iznositi pojedinosti iz djetetovih obiteljskih odnosa i privatnog života."

- Svrha ove zakonske odredbe je onemogućiti dodatnu viktimizaciju maloljetnika. Zakon ne poznaje izuzetke od ovog pravila, kao što su slučajevi kada roditelji ili drugi skrbnici otkriju identitet maloljetnika kao žrtve, ili kad pojedini medij smatra da je otkrivanje identiteta maloljetnika od posebnog društvenog interesa ili interesa za samog maloljetnika i njegove probitke (osobne, materijalne, zaštite njegovih prava i drugo). Otkrivanje identiteta maloljetnika, u ovakvim posebno teškim situacijama, od strane roditelja ili skrbnika je njihova odgovornost, a odgovornost medija je poštivanje propisa koji reguliraju medijski sadržaj – navodi se u Vijeću za elektroničke medije.

Dodaju da pritom posebno valja voditi računa o tome da se identitet maloljetnika može lako utvrditi i na posredan način, izvještavanjem o brojnim pojedinostima slučaja, kao što su grad, adresa stanovanja, ime škole, obiteljskih i drugih socijalnih pojedinosti, koje uzete zajedno lako mogu identificirati maloljetnika, posebice u manjim sredinama.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘DRVO ZA VJEŠANJE‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => ‘DRVO ZA VJEŠANJE‘ 2 0 9060 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-14 14:30:38 [created_by] => 3101 [created_by_alias] => Božana Sviličić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-14 17:52:44 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-03-14 17:52:24 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Nezabilježeno. Zadarska Akcija mladih medijima šalje povjerljive podatke u slučaju navodnog pedofila. Policija u akciji page_title=Nezabilježeno. Zadarska Akcija mladih medijima šalje povjerljive podatke u slučaju navodnog pedofila. Policija u akciji [metakey] => Ljiljana Breulj Štimac, Nastavnik, akcija mladih , pedofilija [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/14\/26096355.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/14\/26066926.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/14\/20250170.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/14\/26760113.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Shutterstock","","Jure Mi\u0161kovi\u0107\/Cropix","Lucija O\u010dko\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Ilustracija<\/p>","

Ilustracija<\/p>","

S jedne od ranijih konferencija za novinare Akcije mladih<\/p>","

Hrvoje Zovko (HND): Slu\u010daj \u0107emo razmotriti i sukladno tome reagirati
\n\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_26096355_1920.jpg":"1920x1080","k_26096355_1280.jpg":"1280x1280","k_26096355_1024.jpg":"1024x1024","k_26096355_640.jpg":"640x640","k_26096355_480.jpg":"480x480","k_26096355_340.jpg":"340x340","k_26096355_220.jpg":"220x220","o_26096355_1280.jpg":"1280x853","o_26096355_1024.jpg":"1024x682","o_26096355_640.jpg":"640x426","o_26096355_480.jpg":"480x320","o_26096355_340.jpg":"340x226","o_26096355_220.jpg":"220x146","h_26096355_1280.jpg":"1280x854","h_26096355_1024.jpg":"1024x683","h_26096355_640.jpg":"640x427","h_26096355_480.jpg":"480x320","h_26096355_340.jpg":"340x227","h_26096355_220.jpg":"220x147","pp_26096355_1280.jpg":"1280x1628","pp_26096355_1024.jpg":"1024x1303","pp_26096355_640.jpg":"640x814","pp_26096355_480.jpg":"480x611","pp_26096355_340.jpg":"340x432","pp_26096355_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1280x1920","hd_26066926_1920.jpg":"1920x1080","k_26066926_1280.jpg":"1280x1280","k_26066926_1024.jpg":"1024x1024","k_26066926_640.jpg":"640x640","k_26066926_480.jpg":"480x480","k_26066926_340.jpg":"340x340","k_26066926_220.jpg":"220x220","o_26066926_1280.jpg":"1280x1920","o_26066926_1024.jpg":"1024x1536","o_26066926_640.jpg":"640x960","o_26066926_480.jpg":"480x720","o_26066926_340.jpg":"340x510","o_26066926_220.jpg":"220x330","h_26066926_1280.jpg":"1280x854","h_26066926_1024.jpg":"1024x683","h_26066926_640.jpg":"640x427","h_26066926_480.jpg":"480x320","h_26066926_340.jpg":"340x227","h_26066926_220.jpg":"220x147","pp_26066926_1280.jpg":"1280x1628","pp_26066926_1024.jpg":"1024x1303","pp_26066926_640.jpg":"640x814","pp_26066926_480.jpg":"480x611","pp_26066926_340.jpg":"340x432","pp_26066926_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_20250170_1920.jpg":"1920x1080","k_20250170_1280.jpg":"1280x1280","k_20250170_1024.jpg":"1024x1024","k_20250170_640.jpg":"640x640","k_20250170_480.jpg":"480x480","k_20250170_340.jpg":"340x340","k_20250170_220.jpg":"220x220","o_20250170_1280.jpg":"1280x853","o_20250170_1024.jpg":"1024x682","o_20250170_640.jpg":"640x426","o_20250170_480.jpg":"480x320","o_20250170_340.jpg":"340x226","o_20250170_220.jpg":"220x146","h_20250170_1280.jpg":"1280x854","h_20250170_1024.jpg":"1024x683","h_20250170_640.jpg":"640x427","h_20250170_480.jpg":"480x320","h_20250170_340.jpg":"340x227","h_20250170_220.jpg":"220x147","pp_20250170_1280.jpg":"1280x1628","pp_20250170_1024.jpg":"1024x1303","pp_20250170_640.jpg":"640x814","pp_20250170_480.jpg":"480x611","pp_20250170_340.jpg":"340x432","pp_20250170_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26760113_1920.jpg":"1920x1080","k_26760113_1280.jpg":"1280x1280","k_26760113_1024.jpg":"1024x1024","k_26760113_640.jpg":"640x640","k_26760113_480.jpg":"480x480","k_26760113_340.jpg":"340x340","k_26760113_220.jpg":"220x220","o_26760113_1280.jpg":"1280x853","o_26760113_1024.jpg":"1024x682","o_26760113_640.jpg":"640x426","o_26760113_480.jpg":"480x320","o_26760113_340.jpg":"340x226","o_26760113_220.jpg":"220x146","h_26760113_1280.jpg":"1280x854","h_26760113_1024.jpg":"1024x683","h_26760113_640.jpg":"640x427","h_26760113_480.jpg":"480x320","h_26760113_340.jpg":"340x227","h_26760113_220.jpg":"220x147","pp_26760113_1280.jpg":"1280x1628","pp_26760113_1024.jpg":"1024x1303","pp_26760113_640.jpg":"640x814","pp_26760113_480.jpg":"480x611","pp_26760113_340.jpg":"340x432","pp_26760113_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15635767 Threads: 2 Questions: 3221409357 Slow queries: 7280690 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 236374303 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/nezabiljezeno-zadarska-akcija-mladih-medijima-salje-povjerljive-podatke-u-slucaju-navodnog-pedofila-policija-u-akciji-1372297 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/nezabiljezeno-zadarska-akcija-mladih-medijima-salje-povjerljive-podatke-u-slucaju-navodnog-pedofila-policija-u-akciji-1372297?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 751834 [name] => Ljiljana Breulj Štimac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-14 18:52:58 [main_article_id] => 0 [alias] => ljiljana-breulj-stimac [link] => /tag/ljiljana-breulj-stimac ) [1] => stdClass Object ( [id] => 321892 [name] => nastavnik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nastavnik [link] => /tag/nastavnik ) [2] => stdClass Object ( [id] => 269224 [name] => Akcija mladih [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => akcija-mladih [link] => /tag/akcija-mladih ) [3] => stdClass Object ( [id] => 480384 [name] => pedofilija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => pedofilija [link] => /tag/pedofilija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘DRVO ZA VJEŠANJE‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Nezabilježeno. Zadarska Akcija mladih medijima šalje povjerljive podatke u slučaju navodnog pedofila. Policija u akciji [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3101 [name] => Božana Sviličić [username] => bo-ana-svili-i [email] => bo-ana-svili-i@sd.hr [password] => $2y$10$7yUTGyV0yfVfw9GoE3jPB.PAEv3leHzmBySbuXajh4DjIMoZNZ9KW [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/bozana-svilicic-3101 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1619 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/0e7bfad0fa6fc797e261b35c72a4a9f8?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26096355.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Shutterstock [mainImageDesc] =>

Ilustracija

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26096355.jpg [title] =>

Ilustracija

Shutterstock ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26066926.jpg [title] =>

Ilustracija

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/20250170.jpg [title] =>

S jedne od ranijih konferencija za novinare Akcije mladih

Jure Mišković/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/14/26760113.jpg [title] =>

Hrvoje Zovko (HND): Slučaj ćemo razmotriti i sukladno tome reagirati
 

Lucija Očko/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Danas objavljujemo poruke između …. …. i 14-godišnjeg djeteta – zadnji je naslov objavljen u srijedu na lokalnom zadarskom portalu koji danima kontinuirano eksploatira slučaj pedofilije u Zadru, dok je u tijeku istraga od 27. veljače, kada je policija uhitila 50-godišnjeg učitelja iz jedne zadarske osnovne škole.

Nastavnik se nalazi u istražnom zatvoru već dva tjedna, a sumnjiči ga se za kaznena djela protiv spolne slobode djeteta u pokušaju. Pritvoren je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Mlaćenje djecom

Od kada je 3. ožujka objavljena informacija o uhićenju zadarskog učitelja bez identiteta i ikakvih informacija koje bi upućivale na žrtve, pa do danas, u Zadru neometano traje nezapamćeno "mlaćenje" djecom u javnom prostoru, te pozivanje na linč, a da nitko nije ništa učinio da se to spriječi. Objavljuju se fotografije djece za koju se pretpostavlja da su "žrtve pedofila", uz fotografiju nastavnika, njegovo ime i prezime, ime škole u kojoj je radio, te ravnateljice te iste škole, za koju se također traži "drvo za vješanje".

- Dajte mu otkrijte ime da ga zatučemo! Novinari, skrivate pedofila! Ravnateljicu koja je to dopustila isto treba kazniti. Kakva je to škola? Kakva je to ravnateljica? Sve ih treba pobiti! - komentari su koji se danima neometano šire u javnosti. Čitava ta nakazna društvena pojava kulminirala je u srijedu priopćenjem zadarske Akcije mladih, koja je na čak 45 mail adresa medijskih kuća i novinara poslala šest razotkrivajućih fotografija na kojima se nalaze djeca spomenute škole, zadarski osnovnoškolci i njihova ravnateljica, koje su oni sami doveli u kontekst navodnih kaznenih djela na štetu spolnih sloboda djeteta.

Akcija mladih, koja ima svoje vijećnike u Gradu Zadru i županiji, koristila je fotografije i neprovjerene činjenice spomenutog zadarskog portala koji kontinuirano objavljuje povjerljive podatke koji zbog interesa maloljetnih oštećenika po zakonu moraju ostati tajni!

A sad malo gledajte nas!

Objavljene fotografije pritom su doveli u kontekst kaznenog djela za koje se tereti nastavnika, iako s obzirom na tijek istražnog postupka nije poznato imaju li one ikakve veze s djelima za koja se tereti 50-godišnjak, te raspolažu li istražni organi uopće s dovoljno dokaza za pokretanje njegove navodne kaznene odgovornosti.

S naslovom objave "zaštita maloljetnika od mogućih skrivenih podržavatelja i/ili suradnika u ogavnim radnjama kompromitiranja dobrobiti djece u školi i zajednici", Akcija mladih je, osim na adrese medijskih kuća, fotografije maloljetnika poslala policiji, državnom odvjetništvu, državnoj pravobraniteljici, te ostalim institucijama za koje smatraju da bi trebali riješiti ovaj "problem"?!

---

image

S jedne od ranijih konferencija za novinare Akcije mladih

Jure Mišković/Cropix
---

- Zbog velikog broja kontakata zabrinute javnosti, molimo da iz privitka zaprimite naš dopis uz dio popratne fotodokumentacije, uz napomenu da se isti dostavlja i na istražne organe RH, te zatim cjelokupnoj javnosti - naveli su u priopćenju te dodali da su na raspolaganju istražnim tijelima sa svim informacijama koje su stigle do njih, uz napomenu da izvore neće otkrivati?!

Uz to i mole da se "dopis s popratnim fotografijama iz privitka preuzme prema vlastitoj savjesti". Akcija mladih ne samo što je razaslala fotografije maloljetnika, već ih je i iskoristila kako bi pod lažnom krinkom "zabrinutosti" opet svratila pozornost samo na sebe.

U dijelu priopćenja koje su poslali uz fotografije djece, navode tako pokroviteljski, da su sami "još i zabrinutiji" jer se "oni kao svojevrsna savjest grada često jedini usude prozvati institucije za nerad".

Uz fotografije djece, imenom i prezimenom prozivaju i ravnateljicu škole u kojoj se, kako oni sami tvrde, dogodio slučaj pedofilije, navodeći da će klub Akcije mladih Gradskog vijeća Grada Zadra i Županijske skupštine Zadarske županije zbog toga slučaja pozvati i istražni i represivni aparat Republike Hrvatske da se hitno uključi "po službenoj dužnosti", kao što se, kako su istaknuli, "redovno uključuje prema njima, bezrazložno ih maltretirajući jer uporno govore gorke istine o užasnom stanju institucija i društva".

---

image

Ilustracija

---

Sve to trajalo bi i dalje da novinari koje u svom priopćenju prozivaju za "zataškavanje" slučaja nisu reagirali, pa su iz Akcije mladih u roku do nekoliko minuta uputili novo priopćenje u kojem se ispričavaju, te "mole sve medije i sve da sukladno pravilima o zaštiti djece fotografije nikako ne objavljuju!"

- Nadamo se kako mediji sukladno pravilima struke i zakonima to ne bi uradili i bez naše zamolbe, te se još jednom ispričavamo jer nismo svikli raditi na bilo koji način koji nije potpuno javan, tako da nam se dogodilo da mi sami nismo zamutili dječja lica. Duboke isprike! - stoji u doslovno citiranoj poruci.

Kako od 3. ožujka nitko od nadležnih institucija ne sve to nije reagirao, Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru uputili smo sljedeća pitanja: "Što je ŽDO poduzeo povodom kontinuiranog otkrivanja povjerljivih podataka iz istrage u slučaju 50-godišnjeg nastavnika osumnjičenog za kaznena djela na štetu djeteta na nekim zadarskim portalima te na njihovim društvenim mrežama? Je li tražena sudska mjera zabrane objavljivanja takvih sadržaja, s obzirom da se moguće radi o kaznenim djelima na štetu djeteta? Što je ŽDO poduzeo nakon što su fotografije djece, navodno povezane s kaznenim djelima, u srijedu odaslane na 45 medijskih adresa u sklopu priopćenja stranke Akcija mladih iz Zadra, te što je ŽDO poduzeo povodom samog sadržaja priopćenja u kojem se otkrivaju zaštićeni podaci u svezi navodnih kaznenih djela na štetu djece?"

Idemo u izvide!

- U svezi s Vašim upitom vezanim uz otkrivanje povjerljivih podataka iz istrage u slučaju 50-godišnjeg nastavnika, napominjemo da su okolnosti koje navodite u svojem dopisu predmet izvidnog postupanja policije i državnog odvjetništva – bio je kratki odgovor Denisa Sokola, v.d. županijskog državnog odvjetnika.

U četvrtak su reagirali i iz Ureda državne pravobraniteljice za djecu, navodeći da su cijeli slučaj proslijedili na nadležno postupanje Vijeću za elektroničke medije.

---

image

Hrvoje Zovko (HND): Slučaj ćemo razmotriti i sukladno tome reagirati
 

Lucija Očko/Cropix
---

- Povodom učestalih medijskih objava koje se odnose na djecu u ranjivim situacijama (žrtve nasilja, smrtna stradanja, djeca počinitelji prekršaja i kaznenih djela, djeca u središtu roditeljskog sukoba i dr.), kontinuirano upozoravamo medije na njihovu odgovornost u izvještavanju o djeci i potrebu da se vode etičkim i profesionalnim načelima koja ih obvezuju na poštivanje dostojanstva djetetova privatnog (i obiteljskog) života, a posebice zaštite interesa djeteta koje je žrtva nasilja.

O tome smo u nekoliko navrata objavili priopćenje pravobraniteljice za djecu na našim mrežnim stranicama, koje su prenijeli mnogi mediji, međutim vidljivo je da neki mediji i dalje ne prepoznaju svoju odgovornost o ovom pitanju – navela je državna pravobraniteljica za djecu Ljiljana Breulj Štimac.

Cijeli slučaj osudilo je i poslalo na razmatranje u četvrtak i Hrvatsko novinarsko društvo.

- Vlasnik tog portala ima već 50 prijava Vijeću časti. Slučaj ćemo razmotriti i sukladno tome reagirati – rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva.

Ni detalje se ne smije otkrivati

Vijeće za elektroničke medije skreće pozornost i medijima i ukupnoj javnosti na važan problem sekundarne viktimizacije djece i maloljetnika u situacijama kada su maloljetnici na bilo koji način žrtve kaznenih djela ili su sudjelovali u činu samoubojstva, ubojstva i drugih oblika nasilja kada se izvještavanjem o tim događajima otkriva njihov identitet, bez obzira radi li se o događajima u Republici Hrvatskoj ili u inozemstvu.

Zakon o elektroničkim medijima u članku 24. st. 5. izrijekom zabranjuje: "Nije dopušteno objavljivanje informacije kojom se otkriva identitet djeteta do 18. godine života uključenog u slučajeve bilo kojeg oblika nasilja, bez obzira je li svjedok, žrtva ili počinitelj ili je dijete pokušalo ili izvršilo samoubojstvo, a niti iznositi pojedinosti iz djetetovih obiteljskih odnosa i privatnog života."

- Svrha ove zakonske odredbe je onemogućiti dodatnu viktimizaciju maloljetnika. Zakon ne poznaje izuzetke od ovog pravila, kao što su slučajevi kada roditelji ili drugi skrbnici otkriju identitet maloljetnika kao žrtve, ili kad pojedini medij smatra da je otkrivanje identiteta maloljetnika od posebnog društvenog interesa ili interesa za samog maloljetnika i njegove probitke (osobne, materijalne, zaštite njegovih prava i drugo). Otkrivanje identiteta maloljetnika, u ovakvim posebno teškim situacijama, od strane roditelja ili skrbnika je njihova odgovornost, a odgovornost medija je poštivanje propisa koji reguliraju medijski sadržaj – navodi se u Vijeću za elektroničke medije.

Dodaju da pritom posebno valja voditi računa o tome da se identitet maloljetnika može lako utvrditi i na posredan način, izvještavanjem o brojnim pojedinostima slučaja, kao što su grad, adresa stanovanja, ime škole, obiteljskih i drugih socijalnih pojedinosti, koje uzete zajedno lako mogu identificirati maloljetnika, posebice u manjim sredinama.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Shutterstock Jure Mišković/Cropix Lucija Očko/Cropix
Shutterstock

Ilustracija


Ilustracija

Jure Mišković/Cropix

S jedne od ranijih konferencija za novinare Akcije mladih

Lucija Očko/Cropix

Hrvoje Zovko (HND): Slučaj ćemo razmotriti i sukladno tome reagirati
 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/nezabiljezeno-zadarska-akcija-mladih-medijima-salje-povjerljive-podatke-u-slucaju-navodnog-pedofila-policija-u-akciji-1372297 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1213f128a4287638fbbf0eb4c0a1ad511f4c2e47 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Nezabilje%C5%BEeno.+Zadarska+Akcija+mladih+medijima+%C5%A1alje+povjerljive+podatke+u+slu%C4%8Daju+navodnog+pedofila.+Policija+u+akciji&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fnezabiljezeno-zadarska-akcija-mladih-medijima-salje-povjerljive-podatke-u-slucaju-navodnog-pedofila-policija-u-akciji-1372297 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fnezabiljezeno-zadarska-akcija-mladih-medijima-salje-povjerljive-podatke-u-slucaju-navodnog-pedofila-policija-u-akciji-1372297 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘DRVO ZA VJEŠANJE‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Crna kronika‘DRVO ZA VJEŠANJE‘

Nezabilježeno. Zadarska Akcija mladih medijima šalje povjerljive podatke u slučaju navodnog pedofila. Policija u akciji

Piše Božana Sviličić
14. ožujka 2024. - 18:52

Danas objavljujemo poruke između …. …. i 14-godišnjeg djeteta – zadnji je naslov objavljen u srijedu na lokalnom zadarskom portalu koji danima kontinuirano eksploatira slučaj pedofilije u Zadru, dok je u tijeku istraga od 27. veljače, kada je policija uhitila 50-godišnjeg učitelja iz jedne zadarske osnovne škole.

Nastavnik se nalazi u istražnom zatvoru već dva tjedna, a sumnjiči ga se za kaznena djela protiv spolne slobode djeteta u pokušaju. Pritvoren je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Mlaćenje djecom

Od kada je 3. ožujka objavljena informacija o uhićenju zadarskog učitelja bez identiteta i ikakvih informacija koje bi upućivale na žrtve, pa do danas, u Zadru neometano traje nezapamćeno "mlaćenje" djecom u javnom prostoru, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 10:27