StoryEditorOCM
4 kantunaRIJEŠIO NESUGLASICE

Premlatio ga ispred kuće u Zemuniku Gornjem: slomio mu rebra, razderao oko i izbio dva zuba!

Piše B.S.
13. prosinca 2022. - 18:57

Zbog premlaćivanja mještanina ispred njegove kuće u Zemuniku Gornjem, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podignulo je optužnicu protiv 39-godišnjaka.

Napad se odigrao 17. svibnja oko 16 sati u Zemuniku Gornjem gdje je 39-godišnjak, nakon što mu je prethodno lupao na vrata kuće i dozivao ga, muškarca najprije verbalno napao, a nakon toga ga je i udario dlanom po glavi. Kada ga je ovaj odgurnuo, 39-godišnjak ga je povukao zbog čega je Zemuničanin pao preko stepenica ispred kućnog praga gdje mu je 39-godišnjak zadao više udaraca rukama u predjelu, glave, trbuha i ostalih dijelova tijela, govoreći mu da će ga ubiti.

Muškarac je u napadu izgubio dva zuba, te zadobio krvni podljev i dvije manje rane razderotine oka, prijelome rebara uz izljev krvi i prodor zraka u lijevo prsište, te otok lijevog lakta i ručnog zgloba.

Zbog kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozlijeda, zadarsko tužiteljstvo za 39-godišnjaka je predložilo uvjetnu kaznu od deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine.

U iskazu je potvrdio da je kritične prigode došao do obiteljske kuće oštećenika kako bi riješio nesuglasice koje je ovaj imao s njegovim prijateljem, no pojasnio je da je zapravo on njega vrijeđao, te ga pokuša udariti nogom, ali se poskliznuo i pao. Mještanin jeto opovrgnuo rekavši kako ga nije poznavao od ranije, te ga nije imao razloga udariti.

28. travanj 2024 12:33