StoryEditorOCM
4 kantunaIVICA TODORIĆ VEČERAS IZLAZI IZ REMETINCA!

Posrnuli šef Agrokora sakupio milijun eura jamčevine, od slobode ga dijeli samo jedna manja formalnost; mora na ročište u 15 sati, a potom se nakratko vraća u Remetinec

Piše Jutarnji.hr
20. studenog 2018. - 15:38
todorić

Sa Županijskog suda u Zagrebu potvrđeno nam je da je obrana Ivice Todorića uplatila 7,5 milijuna kuna jamčevine. U 15 sati sudac istrage zakazao je ročište nakon kojeg bi bivši gazda Agrokora trebao biti pušten iz Remetinca na slobodu - javlja jutarnji.hr

Todorić će se na tom ročištu obvezati da će se odazivati na sudske pozive, a morat će predati i putovnicu koja se trenutno nalazi na zatvorskom pologu, kazao je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Uz polaganje putovnice Todorić na slobodi bez sudskog odobrenja neće smjeti napuštati Zagreb, svoje mjesto prebivališta.

Todorića će nakon ročišta sa suda vratiti u Remtinec, gdje će se razdužiti, a potom izaći na slobodu, najvjerojatnije u kasnim poslijepodnevnim ili večernjim satima.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u srijedu 15. studenoga zaključilo je da Todorić može istražni zatvor zamijeniti mjerama opreza i jamčevinom od 7,5 milijuna kuna u gotovini, a njegova je obrana ranije tvrdila da toliko novca nemaju.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

28. travanj 2024 02:22