StoryEditorOCM
Svijetšto je planirala?!

Žena (29) se uspjela upisati u srednju školu, sve je uspjela prevariti glumeći učenicu. Čitava priča je jeziva

Piše S.Pg.
30. siječnja 2023. - 12:05

Četiri dana 29-godišnja Amerikanka se uspješno "prodavala" za učenicu državne srednje škole u New Jerseyju. Pohađala je nastavu, išla na razgovore u Ured za savjetovanje, gdje se pokušavalo doznati više podataka o njoj, a usput prikupljala telefonske brojeve od školskih "kolegica" koje su joj pomogli da se snađe u novoj školi, prema riječima učenika i zaposlenika škole - javlja New York Times.

Jedna je učenica ispričala kako se ova ponašala kao brucošica iako nije tako izgledala. Nekolicini tinejdžerica poslala je poruke i zamolila ih da izađu s njom. Navodno se trebala sastati s nekima izvan škole, ali one se ipak nisu pojavile.

Prema članku New Brunswick Todaya, pretpostavile su da ih Shin možda mami da bi ih iskoristila za dječju prostituciju. Nakon što se tinejdžerice nisu pojavile, ova se počela čudno ponašati prema njima.

Nastavila je slati poruke bivšim kolegicama iz razreda i nekoliko dana nakon što je njezina prijevara otkrivena prošlog tjedna, posvjedočili su učenici. Ova mlada žena, koju je policija identificirala kao Hyejeong Shin, uhićena je i optužena za krivotvorenje dokumenata u kojima se njezina dob lažno prikazuje.

Ovaj incident izazvao je zabrinutost zbog "rupa" u sigurnosnim protokolima za provjeru identiteta učenika. Kako se ova osoba uopće "uvukla" u školu koja upisuje upola mlađu djecu?! Školski nadzornik rekao je da će okrug u kojem se školuje gotovo 10.000 učenika razmotriti "kako bolje provjeriti dokumentaciju" pri upisu.

Ni školski ni policijski dužnosnici nisu dali nikakve službene informacije o mogućem motivu ovakvog postupka 29-godišnjakinje. Ova Amerikanka južnokorejskog podrijetla iz New Brunswicka dala je lažni rodni list školskim službenicima. Naime, škole u New Jerseyju dužne su preliminarno upisati svu djecu u školu, čak i ako u tom trenutku netko od njih ne priloži sve potrebne dokumente. Takvi učenici potom imaju mjesec dana da predoče dokaz o svom identitetu ili ih okrug ima pravo proglasiti nepodobnima za pohađanje nastave.

Kada je školsko osoblje u ovom slučaju naknadno i zapravo vrlo brzo utvrdilo da se radi o lažnim podacima, odmah su obavijestili nadležna tijela. Gospođici Shin zabranjen je ulazak u krug škole, a učenicima je savjetovano da prekinu svaki kontakt s njom.

Ova priča može se činiti kao da je ispala iz nekih filmskih komedija o odraslima koji su glumili srednjoškolce. Ali, učenici srednje škole u New Brunswicku rekli su kako je ponašanje Hyejeong Shin upućivalo na to da njezini motivi nisu nimalo komični. Gotovo desetak učenica pojavilo se na sastanku Odbora za obrazovanje da bi izrazile svoju zabrinutost zbog ovog incidenta, ali im nije bilo dopušteno govoriti zbog pravila prema kojem se govornici moraju unaprijed prijaviti.

No, neke su razgovarale s novinarom New Brunswick Todaya. Tako je jedna tinejdžerica, koja se predstavila kao Tatiana, rekla je da je u noći uoči  uhićenja 29-godišnjakinje od ove dobila poruku zbog koje se zabrinula za svoju sigurnost. “A samo sam joj htjela pomoći da se osjeća ugodno u novoj školi”, rekla je. "Ako je sposobna krivotvoriti dokumente, upisati državnu srednju školu, ostvariti bliske kontakte s učenicima", dodala je, "sposobna je učiniti bilo što."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 09:31