StoryEditorOCM
Svijetosuđena je

Trumpova odvjetnica priznala da je pomagala bivšem predsjedniku u laganju kako je pokraden na posljednjim izborima

Piše vijesti sd
9. ožujka 2023. - 21:54

Jenna Ellis, odvjetnica Donalda Trumpa koja je pomogla u njegovim lažnim tvrdnjama o rezultatima izbora 2020., priznala je u disciplinskom postupku u Coloradu da je lažno predstavila dokaze najmanje 10 puta tijekom Trumpovog bjesomučnog nastojanja da potkopa svoj poraz od Joea Bidena.

"Ispitanica je iznijela lažne izjave na Twitteru i na raznim televizijskim programima, uključujući Fox Business, MSNBC, Fox News i Newsmax", napisao je glavni disciplinski sudac u Coloradu u mišljenju na šest stranica, prenosi Politico.

"Stranke su suglasne da je davanjem ovih lažnih izjava tuženik prekršio pravilo koje propisuje da je profesionalno pogrešno ponašanje odvjetnika ako se uključi u ponašanje koje uključuje nepoštenje, prijevaru, prijevaru ili lažno predstavljanje", poručio je sudac koji je osudio Ellis zbog njezina nepropisnog ponašanja.

Ellis je prva odvjetnica koja je priznala da je krivo predstavila dokaze izborne "prijevare". Neke od njenih obmana su da Hillary Clinton nije priznala izbore 2016., da Trumpov tim ima dokaze o “koordiniranim naporima da se glasovi prebace s Trumpa na Bidena” te da je u Arizoni zabilježeno 500.000 nezakonitih glasova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 23:17