StoryEditorOCM
Svijettriput je triput

Treća doza cjepiva od 10. siječnja preduvjet je putovanja unutar Europske unije za građane ‘treċih zemalja‘, pa i Zapadnoga Balkana

Piše PSD
25. studenog 2021. - 16:29
Od 10. siječnja nijedan putnik neċe moċi uċi u EU bez treċe doze cjepiva, a od ožujkaEU ċe odustati od pristupa 'sigurnih zemalja' gdje su države dodavane ili izbacivane s liste u skladu s epidemiološkom situacijomJoel Saget/AFP

Europska komisija je uvela treċu dozu cjepiva, takozvani booster, kao preduvjet za putovanja unutar Europske unije za građane takozvanih treċih zemalja, čime je obuhvaćen i Zapadni Balkan.

Prema odluci ove institucije, booster cjepivo treba biti primljeno najkasnije devet mjeseci od druge doze, kako bi putnici bili u stanju putovati u zemlje EU-a. Cjepivo treba biti među onima koje je odobrila Europska agencija za lijekove (EMA).

Ova odluka stupa na snagu 10. siječnja iduće godine kada nijedan putnik neċe moċi uċi u EU bez treċe doze cjepiva, piše Radio Slobodna Evropa.

Od ožujka 2022., EU ċe odustati od pristupa takozvanih "sigurnih zemalja” gdje su države dodavane ili izbacivane s liste u skladu s epidemiološkom situacijom.

Lista se ažuriral...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:05