StoryEditorOCM
SvijetCLARA I MAURICIO

Testovi na ‘meksičkim izvanzemaljcima‘ izazvali histeriju; ‘Da sam ja taj koji je ovo analizirao, išao bih po Nobela!‘

Piše vijesti sd
20. rujna 2023. - 12:10
People take pictures of exhibits at the International UFO Museum and Research Center during the UFO Festival on July 2, 2021 in Roswell, New Mexico. - The festival returns during the July 4th holiday weekend following the Covid-19 pandemic. A highly awaited US intelligence report on dozens of mysterious unidentified flying object sightings said most could not be explained, but did not rule out that some could be alien spacecraft. The report made no mention of the possibility of -or rule out - that some of the objects sighted could represent extra-terrestrial life. The military and intelligence community have conducted research on them as a potential threat. (Photo by Patrick T. FALLON/AFP)Patrick T. Fallon/Afp

Nakon što je Jaime Maussan (70), takozvani stručnjak za NLO, nedavno otkrio dva "neljudska" tijela, skupina liječnika testirala je njihove uzorke u sklopu istrage o njihovoj autentičnosti. The Sun sad piše kako su rendgenski testovi i CT skeniranja "izvanzemaljaca" pokazali kako se spomenutim tijelima nije manipuliralo ni na koji način.

Jose de Jesus Zalce Benitez, direktor mornaričkog instituta koji je proveo testove, rekao je da "tijela nisu bila sastavljena ili manipulirana".

- Sve pripada jednom kosturu koji nije spojen s drugim dijelovima - izjavio je.

Ovi novi rezultati potpuno se razlikuju od prijašnjih prema kojima su tijela umjetno napravljena od životinjskih ili ljudskih kostiju. Neki akademici i arheolozi čak su sugerirali da je riječ o drevnim ostacima mumificiranih ljudi.

Podsjetimo, Maussan je prošloga tjedna na predavanju o NLO-ima u Meksiku predstavio dva mumificirana primjerka izvađena iz rudnika u Cuzcu u Peruu. Prema njegovim riječima, tijela - koja imaju ruke s tri prsta i čudne izdužene lubanje - stara su više od 1000 godina.

Bijesni dužnosnici u Peruu u međuvremenu su pokrenuli istragu protiv "profesionalca za vanzemaljce", a sad mu prijeti i kaznena prijava zbog navodne krađe bizarnih tijela. Iako Maussan tvrdi da nije učinio ništa protuzakonito, nije odgovorio na pitanje kako su kako su mumificirani primjerci uopće završili u njegovu posjedu, a nije htio reći ni kako su stigli do Mexico Cityja.

- Ova tijela nemaju ljudski DNK i definitivno nisu dio naše zemaljske evolucije. Pronađena su u rudnicima, pokrivena naslagama algi kremenjašica, a kasnije su fosilizirana - svjedočio je pod prisegom takozvani stručnjak za NLO, koji je tijelima čak dao i imena - Clara i Mauricio.

Tijela su navodno proučavali znanstvenici s Autonomnog nacionalnog sveučilišta Meksika (UNAM), koji su uspjeli izvući DNK dokaze koristeći radiokarbonsko datiranje. U usporedbi s drugim DNK, navodno je otkriveno kako je više od 30% njihove genetske strukture "nepoznato".

Maussanov prijatelj, meksički političar Sergio Gutiérrez Luna, rekao je kako vjeruje da bi saslušanje o NLO-u moglo dovesti do izglasavanja "zakona o neidentificiranim letećim objektima". No bivši zaposlenik Ministarstva obrane, Nick Pope, otkriće navodnih leševa izvanzemaljaca primio je s velikom dozom nevjerice.

- Volio bih da je ovo otkriće istinito, ali postajem sve skeptičniji u vezi ove priče... Da je UNAM zbilja proveo tako detaljnu analizu, ona bi valjda bila objavljena u recenziranom časopisu. Da sam ja znanstvenik koji stoji iza ovoga, sad bih maštao o Nobelovoj nagradi i razmišljao o svom mjestu u povijesti. Pisao bih znanstveni rad i želio bih ga objaviti u prestižnom časopisu - zaključio je Pope.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2023 12:59