StoryEditorOCM
Svijetskandal

Srpski patrijarh Irinej na molitvi za prestanak kiše: Za poplavu su krivi homoseksualci

Piše PSD.
16. svibnja 2014. - 12:03
U Sabornoj crkvi u Beogradu u četvrtak navečer održana je molitva za prestanak kiše, koja je u Srbiju donijela nezapamćene poplave. Na molitvi je bio i poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej.

'Kiša i poplave koje su zadesile našu zemlju izazvale su mnoge žrtve. Nažalost, ovo nije kraj. Svi koji to mogu bore se da zaštite ljudske živote', rekao je Irinej i dodao da je ova nevolja 'božja opomena' i 'poziv na pokajanje'.

'Molimo se Gospodu da zaustavi oblake kiše i podari nam sunce. Bez milosti božje ne može se ništa učiniti. Ovo nije kazna božja, već opomena da se sklonimo s puta poroka, zlobe i bezakonja', rekao je još patrijarh.

Zatim je krivnju za poplave svalio na gay zajednicu. 'Ovih dana u Beogradu sprema se skup koji predstavlja veliko bezakonje i mrski porok, kojim se ponose i ističu svoje dostojanstvo i demokraciju, a sve protiv boga i zakona življenja', citirao je Press Online patrijarha, koji je ovim riječima i više nego očito aludirao na povorku Gay Pride, najavljenu za 31. svibnja u Beogradu.

Patrijarhu je tako pošlo za rukom da u jednom danu izjavi dvije skandalozne stvari. Naime, nešto ranije, u intervjuu jednom srpskom tjedniku zatražio je pripojenje Republike Srpske Srbiji.

'Ako se Kosovo može odvojiti od Srbije, zašto se RS ne bi odvojila od Federacije BIH i pripojila Srbiji? Za tako nešto ima mnogo više razloga, jer s oduzimanjem Kosova sada prave dvije albanske države, a Srbija sa RS bi bila jedna srpska država kao što je to bila stoljećima', kazao je Irinej.

(JL)
Foto: AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 02:49