StoryEditorOCM
SvijetNova strategija

Putinov propagandist na ruskoj TV: ‘Stvorit ćemo veliki ruski dom, proširiti se na Poljsku i Balkan. Ukrajinski jezik? To ne postoji...‘

Piše PSD
28. studenog 2022. - 12:20

Na ruskoj državnoj televiziji se raspravljalo u planiranoj ruskoj strategiji tijekom sljedećih desetljeća. Njihovi stručnjaci su, uz izjave da ukrajinski jezik ne postoji, naveli predviđanje da će Rusija pripojiti susjedne zemlje u "jedan veliki ruski dom", s eventualnim širenjem na Balkan i Poljsku, prenosi Index.

"Sada s jedne strane mnogi imaju razloga za očajavanje, ali ako pogledate stvari iz druge perspektive, Rusija se pobjednički bori protiv više od milijardu Zapadnjaka. Tijekom cijele ove godine Zapad nije uspio savladati Rusiju. Svaki prosječan Rus će se složiti sa mnom – imamo toplu vodu, hranu, poslove, gradski prijevoz funkcionira. Naša ekonomija se rekonstruira", rekao je filolog Nikolaj Vavilov u emisiji na kanalu Rusija 1.

"Zapravo se radi o pobjedi Rusije. Nema izolacije za nas, pogotovo sada kada nam se pridružila Kina. Pridružili su nam se i Indija, jugoistočna Azija, Afrika i Latinska Amerika. Nema izolacije jer smo pobjednici u ovoj masovnoj specijalnoj operaciji", dodao je.

"Ja sam filolog. Ukrajinski jezik ne postoji. Postoji samo ukrajinski dijalekt. Za proučavanje ovog dijalekta su vam potrebna dva tjedna. Uglavnom, zašto nas se Zapad toliko boji? Neprijatelj je pred Moskvom. I ako Zapad ništa ne može učiniti, za 10, 15 ili 20 godina ćemo povratiti sav teritorij", kazao je Vavilov.

"Pripojit ćemo sve te nacije koje tvrde da su neovisne u jedan veliki ruski dom. Što to znači? U Europi s 500 milijuna stanovnika postojat će kolektiv od 200 milijuna ljudi koji govore ruski i koji može smireno položiti pravo na Balkan, Poljsku i tako dalje", izjavio je dalje.

"Ima 80 milijuna Nijemaca, uključujući Pakistance, Turke i Arape. Ima 60 milijuna Engleza, također uključujući Pakistance i druge. U istočnoj Europi će se pojaviti vodeća nacija. Zapad neće moći ništa učiniti", dodao je.

"Za 10 do 15 godina će se pojaviti ogromna zajednica. Što to znači? To znači da ćemo sa sebe zbaciti 20 ili 30 godina staro odijelo, iznošeno odijelo globalizma. Trebamo ga zamijeniti za novu ideologiju, novi svjetonazor, nove društvene i političke strukture", zaključio je Vavilov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. veljača 2023 20:15