StoryEditorOCM
SvijetSnimka obišla svijet

Gosti ruske TV napali penzionerku koju je rulja u Moskvi izbacila iz autobusa: ‘To je bila patriotska ljutnja! Neugodno nam je...‘

Piše PSD
31. prosinca 2022. - 20:52

Gosti emisije Mjesto susreta koja se emitira na ruskoj televizijskoj postaji NTV, postaji u vlasništvu medijske kuće Gazprom Media te naklonjenoj Kremlju, nisu se mogli dogovoriti je li jedan muškarac postupio pravo ili krivo kada je nedavno iz jednog autobusa u moskovskom predgrađu Dolgoprudniju na silu izbacio umirovljenicu koja je kritizirala rat u Ukrajini, javlja Newsweek.

Snimka incidenta u ruskom autobusu: žena kritizirala rat u Ukrajini, muškarac je zgrabio i izbacio na cestu. Pogledajte reakciju ostalih putnika

Umirovljenica je tijekom vožnje autobusom ustvrdila da ruski vojnici koji se bore u Ukrajini nemaju dovoljno opreme te da na ratišta odlaze u gumenim čizmama, a u tenkovima sjede na trošnim hoklicama, prenosi Jutarnji.

"To je naše carstvo. Carstvo koje podupiru hoklice", rekla je gospođa. Nedugo nakon toga, muškarac ju je na silu izvukao iz autobusa, a nitko ga u tome nije niti pokušao spriječiti.

Videozapis koji sadržava gospođin govor protiv rata u Ukrajini i Rusije te muškarčeva nasilničkog ponašanja brzo se proširila društvenim mrežama, a mnogi su korisnici istih konstatirali da je muškarac pretjerao te da se ponio siledžijski.

NTV je spomenutu snimku emitirao tijekom uvoda u emisiju Mjesto susreta u kojoj se raspravljalo o tome treba li se s ideologiziranjem krenuti već u vrtiću. U emisiji je konstatirano da je muškarac umirovljenicu iz autobusa izbacio jer ga je obuzela "patriotska ljutnja".

Voditelj Mjesta susreta Andrej Norkin rekao je da mu je bilo neugodno zbog incidenta kod Moskve, a politički komentator Aleksej Timofejev da je "strašno" to što se gospođi dogodilo te da je da priča pokazala da u ruskom društvu "ima problema". S druge strane, ruska parlamentarka Nina Ostanjina rekla je incident "grozan", ali da "razumije" muškarčeve osjećaje te da ih je u tom trenutku "tako izrazio".

Nakon što se drugi gosti emisije nisu složili s njezinim viđenjem situacije, suvoditelj emisije Ivan Truškin rekao je da se muškarac nije dobro ponio. Ostanjina je potom ustvrdila da je umirovljenicu "zavela propaganda". Norkin je rekao da se treba pronaći drukčiji način za ophođenje s "žrtvama ukrajinske propagande", a Truškin je rekao da se djecu već u vrtićima treba izlagati porukama službene Moskve.

Newsweek navodi da je ranije u emisiji tu ideju predložila upravo Ostanjina.

Nakon toga je u Mjestu susreta pokazano kako se rat u Ukrajini tumači djeci u Rusiji - na karataškom su im natjecanje dane medalje u obliku slova "Z" koje su napravljene od "ostataka" raketnih sustava HIMARS koje su Sjedinjene Američke Države poslale Ukrajini. U emisiji je dodano da se pojam hrabrosti djeci u Rusiji tumači pomoću priča o Sovjetskom Savezu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2023 03:53