StoryEditorOCM
Svijetvulin u kazanu

Potpredsjednik vlade Srbije: ‘Vučić se divi Rusiji, nepokolebljiv je u tome. On i Putin su prijatelji‘

Piše VIJESTI SD
24. listopada 2024. - 09:25

Potpredsjednik vlade Srbije Aleksandar Vulin nalazi se u ruskom Kazanu, gdje se održava summit BRICS-a koji organizira Vladimir Putin.

Aleksandar Vučić dugo razmišljao hoće li sam doći na summit, a na kraju je Putinu dao negativan odgovor te u Kazan poslao Vulina kao predstavnika Srbije. On je tim povodom dao intervju za RIA Novosti te rekao kako su Vučić i njegov ruski kolega Putin prijatelji.

Ovo je ponižavajuće: Vučić zavlačio Putina pa ga odbio, pogledajte koga je ruski vladar poslao da dočeka Vulina

"Srbija izražava nadu da će imati priliku postati članica BRICS-a, organizacije koja nudi veću slobodu i ne zahtijeva promjenu političkog sustava ni pridruživanje režimima sankcija. Prvi put možemo birati i ovo je za nas veoma važno. Nadam se da će u njemu biti mjesta za Srbiju", rekao je Vulin u intervjuu te istaknuo da je predsjednik Srbije veliki zagovornik prijateljstva s Rusijom.

"Moj predsjednik zaista se divi povijesti Rusije, njenoj kulturi i on je nepokolebljiv pristalica prijateljstva između Rusije i Srbije. I, ako mogu reći, Vučić i Putin su prijatelji", rekao je Vulin.

Osim Vulina, u delegaciji Srbije na summitu BRICS-a su i ministar obrane Bratislav Gašić, ministrica gospodarstva Adrijana Mesarović te ministar bez portfelja Nenad Popović, zadužen za međunarodnu ekonomsku suradnju i društveni položaj Crkve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2024 09:25