StoryEditorOCM
Svijetsummit brics-a

Ovo je ponižavajuće: Vučić zavlačio Putina pa ga odbio, pogledajte koga je ruski vladar poslao da dočeka Vulina

Piše VIJESTI SD
24. listopada 2024. - 06:38

Nakon drame oko toga hoće li srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ići na summit BRICS-a i konačnog negativnog odgovora, u Kazan je stigao potpredsjednik Vlade Aleksandar Vulin. Dočekao ga je predsjednik Državnog vijeća Tatarstana Farid Muhametshin. I to je sve što se treba znati o tome kako je Vladimir Putin odlučio odgovoriti na Vučićevo "igranje" s njegovim pozivom, piše Nova.rs.

Mjesec i pol trebalo je Aleksandru Vučiću da se odazove pozivu Vladimira Putina da dođe na summit BRICS-a koji se od 22. do 24. listopada održava u Kazanu.

Vučić je najprije odbio poziv navodeći kao razlog "gužvu u šesnaestercu", odnosno pregršt obaveza.

Nakon toga se počeo predomišljati, da bi 21. listopada dao konačni odgovor.

“Bio sam vrlo iskren s predsjednikom Putinom i rekao sam mu da je to bilo dogovoreno ranije, ali nisam to skrivao i rekao sam mu: ‘Dragi gospodine predsjedniče, i bez ovih posjeta bilo bi mi izuzetno teško zbog raznih stvari o kojima sve znate jako dobro. Vjerujem da razumijete Srbiju‘. "Srbija je jedina zemlja u Europi, slovom i brojkom, koja nije pristupila niti jednoj deklaraciji, a samo u ovoj godini bilo ih je 44 protiv Ruske Federacije", rekao je Vučić i dodao:

“On to jako cijeni i rekao sam mu da da ćemo poslati delegaciju. Ići će potpredsjednik Vlade Aleksandar Vulin, ministar Gašić, ministrica Mesarović i ministar Popović. Stoga će oni predstavljati našu zemlju na summitu BRICS-a"

Koliko je Putin imao razumijevanja govori i činjenica da je potpredsjednika Vlade Aleksandra Vulina dočekao običan činovnik Tatarstana Farid Muhametšin.

"Vulin je dočekan tortom i čak-čak poslasticom“, piše ruski Sputnjik, propagandni medij u vlasništvu ruske države, prenosi Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2024 06:39