StoryEditorOCM
Svijetprijašnji život

Palestinski novinar objavio snimke na kojima se vidi kako je život u Gazi izgledao prije rata, sad se to čini nestvarno

Piše JL
28. studenog 2023. - 08:08

Palestinski novinar Yousef Alhelou objavio je krajem prošlog tjedna na društvenoj mreži TikTok kompilaciju video snimaka na kojima se može vidjeti kako je život na sjeveru Gaze izgledao prije Hamasova napada na Izrael koji se dogodio 7. listopada, javlja Daily Mail, a prenosi Jutarnji list.

Na jednoj se snimci može vidjeti kako se i stari i mladi kupaju u Sredozemnom moru te igraju na plažama dok druge pokazuju nogometne utakmice, kupovanje voća na tržnicama na otvorenom te pecanje.

image
AFP

Izrael je nakon spomenutog napada na svoj teritorij u kojem je ubijeno otprilike 1200 Izraelaca, počeo bombardirati Gazu. Palestinska vojno-politička organizacija Hamas koja je na vlasti u Gazi rekla je da je tim bombaškim napadima poginulo gotovo 15 tisuća osoba, uglavnom civila.

@yousefalhelou Beautiful Gaza that you never saw before. Filmed just before Oct 7th, 2023 Copyright protected.  غزة العزة الجميلة التي تتحدى الانكسار ?✌???  #Gaza #GazaWar #WarOnGaza #Israel #Shifa #ShifaHospital #GazaStrip #غزة #مستشفى_الشفاء ♬ original sound  - يوسف الحلو Yousef Alhelou

Yousefa Alheloua na TikToku prati više 39 tisuća korisnika, a novinska je agencija Reuters na svojoj internetskoj stranici napisala da Palestinac kao novinar radi od 2007. godine te da je surađivao s brojnim lokalnim i međunarodnim medijskim kućama, među kojima je i britanska nacionalna javna televizija BBC. Reuters je dodao da je Alhelou jedan od poznatijih novinara u Gazi te da prati umjetnost, sport i humanitarna pitanja.

image
AFP
image
AFP

Palestinac sukobe na Bliskom istoku prati već godinama, a izvještavao je o ratu u Gazi koji se odvijao krajem 2008. i početkom 2009. te izraelskoj operaciji u Gazi koja se dogodila u studenom 2012. godine.

Alhelou vodi i profil Gaza TV News na društvenoj mreži Facebook koji prati 396 tisuća korisnika, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. ožujak 2024 17:53