StoryEditor
Svijetistraga na floridi

Obavljen pretres Trumpova doma: bivši predsjednik Amerike žali se da je riječ o ‘činu političke odmazde‘

Piše HINA
11. kolovoza 2022. - 23:23

Američko ministarstvo pravosuđa u četvrtak je zatražilo od suca da objavi nalog kojim je odobren FBI-jev pretres doma Donalda Trumpa na Floridi, nakon što je bivši predsjednik pretres nazvao činom političke odmazde. 

image
Giorgio Viera/AFP

Državni odvjetnik Merrick Garland potvrdio je po prvi puta da su agenti napravili pretres Trumpova odmarališta Mar-a-Lago u Palm Beachu. Pretres je sastavni dio istrage o tome je li bivši predsjednik ilegalno uklonio dokumente iz Bijele kuće kad je napuštao ured.

Garland, najviši pravosudni dužnosnik u zemlji, rekao je da je osobno odobrio odluku da se naredi pretres.

Njegova potvrda nije uobičajena, s obzirom na to da američko ministarstvo pravosuđa obično ne raspravlja o istragama koje su u tijeku. No potvrda dolazi nakon što je Trump u ponedjeljak navečer objavio da je pretres njegova doma čin odmazde demokratskog predsjednika Joea Bidena.

image
Giorgio Viera/AFP

Garland je rekao da je ministarstvo pravosuđa tražilo od suda da objavi zapečaćen nalog o pretresu, što bi moglo baciti svjetlo na prirodu istrage.

U priopćenju na svojoj društvenoj mreži Truth, Trump je rekao: "Moji odvjetnici i predstavnici u potpunosti surađuju, i uspostavljena je vrlo dobra veza. Vlada je mogla uzeti što je god htjela, ako je to bilo kod nas".

image
Giorgio Viera/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2022 21:26