StoryEditor
Svijetpredsjednik se već cijepio

Njemački mediji: Angela Merkel se u petak cijepi Astrazenecom. Vlada ne želi potvrditi ovu informaciju: Cijepit će se u dogledno vrijeme

15. travnja 2021. - 15:43

Njemačka kancelarka Angela Merkel u petak će se cijepiti protiv koronavirusa cjepivom AstraZenece, javlja dnevnik Die Welt u četvrtak.

Njemačka kancelarka Angela Merkel, koja će u srpnju napuniti 67 godina, cijepit će se cjepivom AstraZeneca kojim se u Njemačkoj, zbog problema s ugrušcima kod mlađih osoba, cijepe samo osobe starije od 60 godina.

Jedan od glasnogovornik njemačke vlade odbio je potvrditi ovu informaciju pozivajući se na izjavu glavnog glasnogovornika vlade Steffena Seiberta od ponedjeljka, kada je najavljeno da će se kancelarka cijepiti u dogledno vrijeme i da će javnost o tome biti obaviještena.

Do sada se cjepivom AstraZenece već cijepio i njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier, koji je tom prilikom rekao kako "ima povjerenja u cjepiva koja su dobila dozvolu u Njemačkoj".

Na preporuku Središnjeg povjerenstva za cjepiva u Njemačkoj se od početka travnja cjepivom AstraZeneca cijepe samo stariji od 60 godina.

Ministri zdravstva saveznih pokrajina odlučili su prije nekoliko dana da osobe koje su kao prvo cjepivo primile cjepivo AstraZeneca prime kao drugo cjepivo cjepiva Pfizer-Biontecha ili Moderne.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2021 18:40