StoryEditorOCM
Svijetkakav pozdrav!?

Nevjerojatan gaf u centru New Yorka: Pogledajte kako se na golemom ekranu dočekalo Zelenskog!

Piše JL
21. rujna 2023. - 22:30

Volodimir Zelenski bio je u New Yorku gdje je, između svega ostalog, pred Vijećem sigurnosti rekao da samo fundamentalna reforma UN-a može donijeti mir u Ukrajinu i onemogućiti buduće napade sličnog tipa. Zelenski je ustvrdio da je rat u Ukrajini pokazao da pravo veta ne može biti neograničeno te da Općoj skupštini UN-a treba omogućiti da ga poništi. Dodao je i da treba povećati broj stalnih članica Vijeća sigurnosti. Ukrajinski je predsjednik rekao da je činjenica da Rusija, zemlja koja je napala njegovu, može blokirati bilo kakav pokušaj Vijeća sigurnosti da okonča rat u Ukrajini od UN-a napravila lakrdiju.

No, ono o čemu sada bruje svjetski mediji je i nevjerojatan gaf napravljen u obliku pozdravne poruke u centru New Yorka. Naime, na golemom digitalnom billboardu osvanula je poruka "Glory to urine" (slava urinu), umjesto "Glory to Ukraine" (slava Ukrajini). Snimka je, naravno, postala viralna, piše Jutarnji list.

Tvrtka koja upravlja billboardom objasnila je da je pogrešku uzrokovao inteligentni sustav koji je riječ "Ukraine" - Ukrajina - automatski ispravio u riječ slične forme - urine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2023 17:29