StoryEditorOCM
SvijetPutinov zamjenik

Medvedev: Svijet je vjerojatno na rubu novog svjetskog rata, rastu i rizici od nuklearnog sukoba

Piše Hina
25. travnja 2023. - 11:56
8149609 24.03.2022 Dmitry Medvedev, Chairman of the United Russia Party, Deputy Chairman of the Russian Security Council, speaks during an interview to Elena Glushakova, the deputy director of the main directorate of information of the Rossiya Segodnya international news agency, and RT (Russia Today) correspondent Ilya Petrenko at the Gorki residence, outside Moscow, Russia. Ekaterina Shtukina/Sputnik (Photo by Ekaterina Shtukina/Sputnik/Sputnik via AFP)Ekaterina Shtukina/Sputnik Via Afp

Saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina je u utorak rekao da je svijet vjerojatno na rubu novog svjetskog rata i da raste rizik od nuklearnog sukoba.

"Svijet je bolestan i vrlo vjerojatno je na rubu novog svjetskog rata", rekao je Dmitrij Medvedev, Putinov zamjenik na mjestu šefa ruskog vijeća sigurnosti, na tiskovnoj konferenciji u Moskvi.

Kazao je da svjetski rat nije neizbježan, no da rizici od nuklearnog sukoba rastu i da su ozbiljniji od zabrinutosti zbog klimatskih promjena.

Putin tvrdi da se svijet suočava s najopasnijim desetljećem od Drugog svjetskog rata.

Rat u Ukrajini prikazuje kao egzistencijalnu borbu s agresivnim i arogantnim zapadom i rekao je da će Rusija iskoristiti sva raspoloživa sredstva kako bi se zaštitila od bilo kojeg agresora.

Sjedinjene Američke Dr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:42