StoryEditorOCM
Svijet‘Zemlja 404‘

Ruski mediji pripremaju javnost na dugi rat, Putinov potrčko šokirao svijet: ‘Ukrajina do 2034. više neće postojati‘

Piše vijesti sd
18. srpnja 2024. - 11:26

Institut za proučavanje rata (ISW) smatra da ruski mediji pripremaju rusku javnost na produženi rat, a nakon izjave Dmitrija Medvedeva da Ukrajina možda neće postojati do 2034., obećavajući da će Moskva postići cilj uništenja ukrajinske državnosti.

U intervjuu ruskom izdanju Argumenty i Fakty 17. srpnja, Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća sigurnosti Rusije, sugerirao je da je izjava generalnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga o potencijalnom ulasku Ukrajine u NATO u idućem desetljeću vrijedna pažnje, prenosi Klix.ba.

Medvedev je zaključio da Ukrajina "nikada" neće ući u NATO, spekulirajući da bi se do 2034. godine vodstvo NATO-a promijenilo i nagovještavajući da Ukrajina možda neće postojati do tada, nazivajući Ukrajinu "Zemljom 404", čime aludira na grešku, koja se pojavi kada pokušate otvoriti nepostojeću stranicu.

image

Medvedev je pogrdno nazvao Ukrajinu ‘Zemljom 404‘, čime je aludirao na grešku koja se pojavi kada pokušate otvoriti nepostojeću stranicu kao u slučaju kada iz KIne tražite podatak o masakru na Tiananmenu

Afp

Nakon toga ruski mediji su krenuli sa senzacionalističkim naslovima, uključujući državni Tass, "Medvedev priznao da Ukrajina više neće postojati 2034." i "Medvedev predvidio nestanak Ukrajine do 2034.".

ISW zaključuje da je u pitanju stvaranje narativa i obećanje ruskoj javnosti da će Rusija pobijediti u ratu i postići cilj razgradnje ukrajinske državnosti u roku od jednoga desetljeća.

Osim toga, ovaj narativ podriva pokušaje nekih dužnosnika Kremlja da sugeriraju kako je Rusija otvorena za "mirovne" pregovore s Ukrajinom. Naglašava da je jedini cilj Kremlja potpuno uništenje ukrajinske države i njenog naroda.

ISW smatra da ni Ukrajina ni Zapad ne mogu realno pregovarati s Rusijom ako se njeni uvjeti zasnivaju na iskorenjivanju Ukrajine u sljedećih deset godina.

image

Putinov jastreb Dmitrij Medvedev lansirao je tezu da Ukrajina možda neće postojati do 2034., što ruski mediji papagajski ponavljaju

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. rujan 2024 03:32