StoryEditorOCM
Svijetmisterij pred rješenjem

Kinezi pretpostavljaju da su uočili ostatke nestalog zrakoplova Malaysia Airlinesa

Piše PSD.
13. ožujka 2014. - 00:13
Kineska Državna uprava za znanost, tehnologiju, industriju i nacionalnu obranu objavila je nekoliko satelitskih snimaka na kojima se vide oveći objekti za koje Kinezi pretpostavljaju da bi mogli biti dijelovi nestalog Boeinga 777 Malaysia Airlinesa.

Sve su tri fotografije snimljene prije tri dana - prva prikazuje objekt širok 13 i dug 18 metara, druga objekt širok 14 i dug 19 metara, a treća objekt širok 24, a dug 22 metra.

Riječ je o prilično velikim komadima nečega zasad još uvijek nepoznatog, a moguće je da je riječ o nestalom avionu, koji je s radarskih zaslona iščeznuo oko sat vremena nakon polijetanja iz Kuala Lumpura za Peking. Kineske vlasti zasad ne otkrivaju zašto su čekale tri dana s objavom ovih slika, koje je prva na Twitter postavila njihova državna televizija.

Objekti su snimljeni u Južnokineskom moru, nedaleko od zacrtane rute kojom je letjelica trebala ići prema Pekingu.

Nešto ranije danas, korisnik internetske stranice koju je pokrenula privatna kompanija, koja u vlasništvu ima nekoliko satelita, slučajnom je pretragom otkrio objekt koji pomalo podsjeća na obris aviona na dnu mora, ali točna lokacija tog objekta nije poznata.

Prije toga je stigao čitav niz tvrdnji o misteriozno nestalom avionu - od toga da je naglo promijenio kurs i odletio 500 kilometara u krivom smjeru pa do toga da je išao normalnim smjerom, ali da je eksplodirao u zraku i poput vatrene kugle pao u more.

Nijedna od tih tvrdnji, a neke su dolazile i od samih malezijskih vlasti, službeno nisu potvrđene tako da ne treba iznenaditi ako se ispostavi da i ove kineske fotografije prikazuju neštop drugo, a ne nestali avion.

(JL)
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 23:26