StoryEditorOCM
Svijet224 poginulih

Islamska država se pohvalila fotografijom: Evo čime smo raznijeli ruski avion nad Egiptom

Piše PSD.
18. studenog 2015. - 18:21
Islamska država objavila je u srijedu u novom izdanju svog časopisa Dabiq fotografiju limenke Schweppesa i detonatora pored nje za koje tvrdi da su bili podmetnuti u ruski Airbus A321, koji je pao na području egipatskog poluotoka Sinaja pri čemu su poginuli svi putnici i članovi posade, njih 224, piše Jutarnji list.

'Ekskluzivno, slika improvizirane eksplozivne naprave korištene za obaranje ruskog aviona', stoji u opisu fotografije koju je publicirao Dabiq.


I prije ove objave istražitelji su tvrdili da je Airbus pao nakon eksplozije, a ruski i zapadni obavještajci tvrdili su da su uvjereni kako je riječ o bombi. Ruske su vlasti prije nekoliko dana i formalno ustvrdile da pad aviona smatraju posljedicom terorističkog čina. Sam Vladimir Putin je izjavio da se pretpostavlja kako je letjelicu srušila naprava kućne izrade s kilogramom i pol eksploziva.

Inače, u istom broju Dabiqa objavljeno je i da je Islamska država pogubila dvojicu talaca, kineskog i norveškog državljanina, čijom se otmicom pohvalila prije nekoliko mjeseci, piše Jutarnji.JL
FOTO: Montaža/JL/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 21:52