StoryEditorOCM
Svijetnaslijeđe komunizma

Joe Biden u Indiji se rukovao ni manje ni više nego sa Staljinom, evo kakva imena iz socijalizma još nose Indijci

Piše Hina
10. rujna 2023. - 17:28
Rukovanje sa Staljinom zbunilo je i Joea Bidena, koji se sjeća vladavine sovjetskoga vođe (ilustracija)Saul Loeb/Afp

Gospodin Staljin stisnuo je ruku američkog predsjednika na samitu G20 u Indiji i zadovoljan objavio fotografiju kao svjedočanstvo čime je jako razveselio društvene mreže.

Sovjetski diktator odavna je mrtav, ali na svečanoj večeri za sudionike samita G20 u New Delhiju gost je bio i M.K. Staljin, ministar indijske države Tamil Nadu, koji je dobio priliku pozdraviti se s američkim predsjednikom Joeom Bidenom.

M.K. Staljin rođen je 1953. u Indiji tek nekoliko dana prije smrti Josifa Visarionoviča Staljina, i njegov otac nadjenuo je novorđenom sinu ime u čast sovjetskog vođe.

image

M. K. Staljin ministar je indijske države Tamil Nadu

B A Raju/The Times Of India Via Afp

Na vlasti od 1920. do 1953., Staljin je uspostavio totalitarni režim u Sovjetskom Savezu koji je usmrtio milijune ljude.

Indijski Staljin objavio je na mreži X (bivši Twitter) fotografije sebe kako se rukuje s Bidenom, a uz njih stoji indijski premijer Narendra Modi.

"Sjajno, američki predsjednik susreće Staljina nakon Drugog svjetskog rata", jedan je od komentara na društvenoj mreži.

image

Josif Visarionovič Staljin, možda i najveći zločinac 20. stoljeća

Afp

Sjedinjene Države i SSSR bili su saveznici u Drugom svjetskom ratu, ali nakon pobjede odnosi su zahladili i prerasli u Hladni rat. Indija, koja je bila nesvrstana država, približila se Sovjetskom savezu i Moskva je njezin glavni dobavljač oružja.

Vlastita imena nadahnuta ličnostima iz komunizma nisu rijetkost u Indiji, osobito u državi Tamil Nadu te u susjednoj Kerali, gdje je komunistička stranka vladala najvećim dijelom šest proteklih desetljeća.

image

Staljin s indijskim premijerom Narendrom Modijem

Arun Sankar/Afp

Godine 2021., u Kerali se muškarac imena Engels oženio u nazočnosti svojih prijatelja koji se zovu Marx, Lenjin i Ho Ši Min.

Iste godine, također u Kerali, oženio se muškarac koji se zove Socijalizam, a na svadbi su bila njegova braća Komunizam, Lenjinizam i Marksizam.

image

Staljina su se 9. svibnja sjetili njegovi sunarodnjaci iz Gruzije

Vano Shlamov/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 04:02