StoryEditorOCM
SvijetDESECI MRTVIH

Iz američkog i britanskog veleposlanstva u Kabulu optužuju talibane za ubijanje civila na jugu Afganistana

Piše HINA
2. kolovoza 2021. - 18:21
People sit in a queue to submit their passport applications at an office in Kabul on July 25, 2021. - Dozens begin lining up at the passport office in Kabul before dawn most days, and by eight in the morning the queue already stretches for a good hundred metres. (Photo by SAJJAD HUSSAIN/AFP)/TO GO WITH Afghanistan-conflict-passport,FOCUS by Aymeric VINCENOTSajjad Hussain

Američko i britansko veleposlanstvo u Kabulu poručili su u ponedjeljak da su talibani možda počinili ratne zločine na jugu Afganistana, točnije da su ubijali civile iz osvete, što ta islamistička skupina odbacuje.

Suhail Šahin, član talibanskog pregovaračkog tima smještenog u Dohi, kazao je za Reuters da su tvitovi koji sadrže te optužbe "neutemeljeni izvještaji".

Američko veleposlanstvo u Kabulu objavilo je na Twitteru priopćenje kojim optužuje talibane za ubojstvo više desetaka civila u području Spin Boldaka u južnom dijelu pokrajine Kandahar.

To je priopćenje objavilo i britansko veleposlanstvo.

"Ova ubojstva mogu predstavljati ratne zločine. Mora ih se istražiti, a ti talibanski borci ili zapovjednici moraju odgovarati", objavljeno je na Twitteru američkog velepos...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:45