StoryEditorOCM
Svijetpogledajte video

Isplivala je nova snimka s kamere policajca koji je bio na krovu tijekom akcije ubojstva Trumpova atentatora

Piše Vijesti sd
25. srpnja 2024. - 08:41

Procurila je na društvene medije snimka kamere koja se nalazila na glavi policajca tijekom akcije neutralizacije atentatora na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa. Na njoj se može vidjeti policajce na lokaciji gdje se nalazilo tijelo ubijenog Thomasa Matthewa Crooksa, koji je pucao na Trumpa. Također na snimci se vidi lokva krvi nastala nakon što je Crooks ustrijeljen.

Snimku je na društvenu mrežu X postavio ured republikanskog senatora Chucka Grassleya. "Snajperist iz okruga Beaver je pronađen i poslane su slike, ovo je on", može se čuti kako govori agent Tajne službe u videu.

"Ne znam imaš li iste one koje sam ja imao?", časnik pita agenta za fotografije.

"Mislim da imam, da, on (strijelac) ima naočale", odgovara agent.

Policajac dodaje da je snajperist "poslao originalne slike i vidio ga (strijelca) kako silazi s motocikla i odlaže torbu s knjigama, a zatim ga je izgubio iz vida".

Agent također pita je li napušteni motocikl koji je pronađen na tom području pripadao strijelcu. "Ne znamo", odgovara jedan policajac. 

Svjedoci su izvijestili da su 13. srpnja u blizini predizbornog skupa vidjeli sumnjivog čovjeka - osumnjičenog Crooksa - s puškom na krovu, nekoliko minuta prije nego što su se začuli pucnji. Donald Trump je zatim ranjen, a jedan od posjetitelja predizbornog skupa je smrtno stradao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 15:42