StoryEditorOCM
Svijetsvi se otrovali

Čak deset ljudi nakon roštiljanja u Njemačkoj hitno prevezeno u bolnicu. Žena je napravila opasnu pogrešku?

Piše Vijesti SD
2. svibnja 2023. - 22:06

Ukupno deset osoba se otrovalo ugljičnim monoksidom nakon ​​roštiljanja u njemačkom gradu Waldkraiburgu u njemačkoj saveznoj zemlji Bavarskoj, piše Fenix magazin.

Policija trenutno provodi očevid nad 44-godišnjakinjom koja je nakon roštiljanja na balkonu, stavila roštilj na drveni ugljen u dnevni boravak i zatvorila balkonska vrata. Barem je tako izjavila policiji.

U stanu su tada nastali otrovni plinovi, a žena, tri člana obitelji (uključujući 14-godišnjaka i 18-godišnjaka) i spasilac koji je izašao na intervenciju teško su se otrovali ugljičnim monoksidom.

Lakše su ozlijeđena još dvojica dva susjeda i troje spasioca. Hitna pomoć je svih deset osoba odvezla u bolnicu.

Policija trenutno provodi očevid i istragu nad 44-godišnjakom koja će suočiti s optužnicom zbog nanošenja tjelesnih ozljeda iz nehaja.

Njemačka policija je nakon ovog slučaja ponovno upozorila građane na zabranu roštiljanja na ugljen ili plin u zatvorenim prostorijama.

Plinovi poput ugljičnog monoksida šire se u vrlo kratkom vremenu, a da ih se odmah ne primijeti. Plinovi su nevidljivi i bez mirisa, ali opasni po život, upozorila je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:27