StoryEditorOCM
RegijaBOJKOT FESTIVALA

‘Večer Olivera‘ neće se održati u Herceg Novom. Pozvane klape iz Hrvatske i BiH otkazale nastupe

Piše Vijesti SD
5. rujna 2024. - 14:30

Međunarodni festival klapa koji se treba održati 7. i 8. rujna u Herceg Novom u Crnoj Gori trebao je okupiti čak deset klapa iz Hrvatske te nekoliko klapa iz Bosne i Hercegovine. Prvog dana festivala planirala se održati tematska večer "Klape pjevaju Olivera". No, nakon što je otkiveno da je organizator festivala Dušan Tadić ujedno predsjednik Pravoslavnog moto kluba Ostrog koji promovira velikosrpski nacionalizam pozvane klape iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine su otkazale svoj nastup, te se tematska večer "Klape pjevaju Olivera" od 7. rujna neće održati. 

Više pročitajte na ovom linku:

Velikosrbin organizira večer Olivera Dragojevića u Herceg Novom. Šef je pravoslavnog kluba koji okuplja ekstremne Srbe

- Naša klapa je odmah nakon saznanja o organizatoru donijela odluku o neodlasku na koncert “Klape pjevaju Olivera” u Herceg Novom. Nekoliko sati poslije smo to i objavile u zatvorenoj Facebook grupi "Klapske teme širokog spektra". Koliko je nama poznato iz imenovane Facebook grupe i sve ostale pozvane klape su otkazale nastup - potvrdila nam je Julija Galić, voditeljica i osnivačica Ženskog vokalnog sastava "Rusula" iz Splita, jedne od deset klapa iz Hrvatske koje su trebale nastupiti 7. rujna u Herceg Novom.

Prethodno smo naveli kako su klape Trebižat i Zvizdan iz Bosne i Hercegovine otkazale svoj nastup, kao i klapa Orca iz Splita. Nažalost, u trenutku objave članka nismo bili u posjedu informacije kako su nastup otkazale i klapa Rusula iz Splita, Geta iz Orebića, Sv. Cecilija iz Korčule, Pilena iz Korčula, Fumari s Lastova, Fjoret iz Makarske, Kolapjani iz Siska, Mucurum iz Makarske te klapa Partenca iz Splita. 

Više pročitajte na ovom linku:

Neke od klapa otkazale svoj nastup na ‘Večeri Olivera‘ u Herceg Novom - organizator je lik koji veliča ‘Veliku Srbiju‘

- Čim smo saznali političku pozadinu organizatora festivala naše korčulanske klape Sveta Cecilija i Pilena otkazale su nastup na festivalu klapa u Herceg Novom - potvrdio nam je Velebit Veršić, voditelj klapa iz grada Korčule.

Vjekoslav Klobučar iz klape Kolapjani iz Siska rekao nam je kako su od organizacijskog odbora festivala klapa u Herceg Novom dobili informaciju kako se tematska večer "Klape pjevaju Olivera" od 7. rujna otkazuje te da njihova klapa neće nastupati u Herceg Novom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:49